Makkelijk afvallen

Wat is een Airfryer

Wat is een Airfryer en wat kan die voor je doen?

Als je op zoek bent naar een nieuw kooktoestel om gezonde maaltijden te bereiden, dan is de airfryer een ideaal apparaat om dichter bij te bekijken. Dit is een kooktoestel dat lucht gebruikt om je voedsel te ‘frituren’ in plaats van olie. Het maakt gerechten niet alleen gezonder en  vet armer, maar het kookt ze in een recordtijd.

Heb je nog geen airfryer? Bestel hier dan deze topper (Foto boven)

Hoe de airfryer werkt

Voordat je begint met je airfryer en de voordelen leert te benutten, helpt het om precies te weten hoe dit kooktoestel werkt. De reden waarom de lucht friteuse je toestaat om krokant, gefrituurd voedsel zonder olie te hebben, is omdat de lucht in een snel tempo circuleert, terwijl deze ook opwarmt tot hoge frituurgraden. Het gaat tot ongeveer 200 graden Celsius, wat helpt om het krokante te geven welk je gewend bent van je gefrituurde etenswaren. Het doet het ook in recordtijd tijd, vergelijkbaar met hoe snel een snelkookpan verschillende soorten voedsel kan bereiden.

Het proces is vergelijkbaar met een friteuse

Als je ooit een friteuse hebt gebruikt, moet je de basisprincipes van een airfryer al kennen. Het is een vergelijkbare grootte, en heeft ook een mandje om je eten in te bereiden. Er is een timer en thermometer, zodat je weet dat de luchtcirculatie de gewenste temperatuur heeft bereikt om je voedsel te knapperig te bakken.

De Airfryer maakt gezonder voedsel

Hoewel er veel redenen zijn om een airfryer te gebruiken, is het feit dat het gezonder eten maakt wel een grote bonus. Je krijgt krokant, gefrituurd voedsel zonder vet te gebruiken, behalve de olie waarmee je je vlees en groenten marineert. Het gebruikt ongeveer 80 procent minder olie voor dingen te bereiden zoals gefrituurde groenten, gebakken kip en verschillende andere gerechten en hapjes. Je kunt je familie hun favoriete eten geven zonder naar een fastfood restaurant te gaan of een ongezonde frituurpan te gebruiken. Probeer ook eens om deze lekkere courgette pizzas te maken in de airfryer

Je eten kookt snel

Een ander ding welk goed om te weten is over de airfryer, is dat je voedsel snel wordt gekookt. In tegenstelling van bij de groenten normaal te bakken, krijg je een knapperige rand en geroosterde groentesmaak in zo min mogelijk tijd. Veel dingen zullen minder tijd kosten, wat minder tijd betekent die je besteedt in de keuken. Plus, net als een snelkookpan en slowcooker, het hebben van dit handige apparaatje betekent dat het je hele keuken niet opwarmt tijdens het bereiden van allerlei heerlijke maaltijden zoals bij normaal koken of bakken gebeurd. Dit is een geweldige optie voor in de hete zomer.

Een airfryer nodig Bestel dan nu !

Tip : snij een appel in dunne schijfjes, bestrooi met kaneel of vanille en droog deze even in de airfryer voor een geweldige snack, die geliefd is bij jong en oud

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.