Recepten Lunch

Caloriearme Soep – Tomaten Crèmesoep

Caloriearme Tomaten Crèmesoep

Recept voor 4 personen, 160 kcal per portie, snel klaar, vegetarisch

caloriearme tomatencreesoep

Ingrediënten

4 vleestomaten circa 800 gram
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
1 bosje basilicum
1/2 liter groentebouillon
1 dl slagroom
zout en peper
1 snufje nootmuskaat

Bereiding

Stap 1: Ontvel de tomaten door ze even in kokend water onder te dompelen, haal de zaadjes en de steelaanzet eruit. Snij de tomaten in grote blokjes.

Stap 2: Hak de ui fijn en fruit hem in een pan met de olijfolie glazig. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de tomatenblokjes toe, breng alles aan de kook en laat even circa 5 minuten stoven zonder deksel.

Stap 3: Snij de bladeren van de basilicum in smalle reepjes. Houd een paar blaadjes apart voor de garnering. Meng de basilicum door de saus. Giet de bouillon erover heen en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.

Stap 4: Klop ondertussen de slagroom stijf. Breng dan de soep op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Verdeel over 4 borden en versier met de blaadjes basilicum.

Menu Tip: Eet er een omelette wrap met kip bij als avondeten of een bleekselderijsalade als lunch. Zo is deze maaltijd ook nog koolhydraatarm, maar als je meer op calorieen let, kan je er ook een schijf geroosterd brood bij eten. Een schrijf brood heeft 85 kcal en gebruik het liefst een volkoren variant.

Dieet tip: Zolang je volkorenproducten gebruikt, kun je eventueel ook een beetje rijst erin doen. Als je van plan bent om op een crash dieet te gaan, let dan erop dat je een gezonde gebruikt, zoals de Crash je kilos in 10 dagen dieet.

Tomatensoep kun je op super warme dagen ook koud eten en je kunt de slagroom ook vervangen voor crème fraiche. Tomaten hebben ontzettend veel vitaminen en mineralen en zijn daarmee dus een gezond onderdeel van een maaltijd. Houd je van pittig kun je ook een beetje sambal of verse pepers erin verwerken. Bleekselderij past enorm goed bij tomaten, daarom mijn voorstel om er een bleekselderijsalade bij te Tomaten créme soep te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.