Recepten Hoofdmaaltijd

Salade met Zoete Aardappelen

Salade met zoete aardappel

salade met zoete aardappelen en variatietips

Recept voor 4 personen, 280 kcal per portie, snel klaar

Als je zoete aardappelen met gewone aardappelen mengt, proef je geen verschil. Wel hebben zoete aardappelen betere koolhydraten als gewone. Als je de smaak van zoete aardappelen erg kan waarderen, maak dan het gehele recept ervan en laat het hier weten. De zoete aardappel is trouwens niet zoet in de zin van suikerzoet, maar heeft wel een eigen lekkere smaak en is zeker een goede vervanger voor de gewone aardappel.

Ingrediënten

500 gram zoete aardappelen
500 gram vastkokende aardappelen
1 ui
1/4 liter vlees- of groentebouillon
1/2 el scherpe mosterd
2 el witte wijnazijn
zout en peper
4 el plantaardige olie
150 gram kropsla of veldsla
1 bosje bieslook

Bereiding

Stap 1: De aardappels schillen en beetgaar koken. Ondertussen de ui snipperen en met de groentebouillon even aan de kook brengen.

Stap 2: Voeg de mosterd, de azijn, zout en peper aan de bouillon toe en roer  alles goed door. Klop de olie er lepel voor lepel flink doorheen tot er een tamelijk dikke saus ontstaat.

Stap 3: Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen. snij ze in plakjes en meng ze in een schaal met de hete dressing. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.

Stap 4: Snij de slablaadjes in fijne reepjes, of ga bij de veldsla de wortelpunten verwijderen ( de punten zijn een beetje bitter). Meng dit door de aardappels. Snij de bieslook fijn en meng deze er ook doorheen. Smaak af met zout en peper.

Lekker met mager gegrild vlees of vis en fantastisch bij een barbecue.

Variatie Tip: In plaats van vlees erbij te maken, kun je de salade ook rijker maken. Kook voor elk persoon en ei net niet hard, maar ook niet te zacht (75 kcal per ei) en bak voor ieder 2 plakjes rookvlees of ham zonder olie in de pan of oven (20 kcal per plak vleeswaren)

In plaats van sla kun je natuurlijk ook andijvie of spinazie gebruiken. Als je fijngesneden witte kool, spitskool of chinese kool gebruikt, krijg je meer bijt en een meer gevarieerde smaak. Plus je weet het al als je deze blog goed volgt, kool heeft vet-verbrandende eigenschappen, wat inhoud dat je meer calorieen verbrand als normaal.

Schrijf je in, in mijn nieuwsbrief voor meer goede tips over gezond afvallen en ontvang direct het gratis groene smoothie e-book.

Ik ben trouwens op deze blog meestal niet erg persoonlijk, als steenbok miss ik een paar sociale vaardigheden hahah, nee sorry. Het is gewoon so dat ik altijd graag mijn informatie, recepten en tips deel en so opga in mijn schrijven dat ik de buitenwereld vergeet.

Met wat commentaren van jullie zou ik denk ik wel mer sociaal betrokken zijn, maar hoe dan ook ik deel het met jullie omdat ik graag will dat jullie er iets aan hebben. Dus volg de blog, de facebookpagina, de nieuwsbrief voor veel waardevolle informatie en betrek mij meer bij jullie leven, zodat ik nog beter kan helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.