Groene Smoothies

Gezonde en Caloriearme Frisdrank met Prik

Gezonde en Caloriearme Frisdrank met Prik

gezonde en caloriearme frisdrank met prikAls je van drankjes met prik houd zoals ik, zit je tijdens een dieet soms in de problemen. Gewoone frisdrank zit vol suikers, light drankjes hebben vaak ongezonde suikervervangers en gewoon water met prik kan saai worden.

Ik heb daar wel een goede oplossing voor. Je kunt zelf een prikdrankje maken. Koop een fles water met prik en vul het in een glas met fruit en kruiden. Door de bubbels zullen de smaken zelfs eerder vrijkomen.

Omdat de prik te snel verdwijnt als die aan de lucht komt, kun je deze drankjes niet voorbereiden,maar moet je ze ter plekke bereiden. Als je eerst een beetje water met p.v. citroenschijven, tijm en aardbeien maakt, dit een beetje aanstampt en dan het glas vult met prikwater, lijkt het al aardig op gewone frisdrank. Als je dus liever wel eerst iets wilt voorbereiden, kun je dus eerst het begin maken met een beetje water en dan later met het prikwater aanlengen.

Stevia als zoetstof is niet alleen geheel veilig, maar geeft ook nog extra voedingsstoffen. Net als honing, die heeft wel calorieen maar is beslist beter als gewone suiker. Gewoone suiker is een leeg koolhydraat, welk je bloedsuikerspiegel op hol brengt, maar niks toevoegt.

Zelf probeer ik deze plant nu te kweken, maar dat is en zware en langdurige weg en of ik succes zal hebben een vraag. Stevia poeder koop je in elke supermarkt en in gezondheidswinkels kun je ook stevia vloeistof kopen. De plant zelf is niet eenvoudig te verkrijgen, maar het is wel mogelijk. Als je de plant hebt kun je zelf de bladeren drogen of gewoon vers in het glas doen. Ook super lekker met thee en koffie.

Maar behalve water met smaakjes maken kun je ook een smoothie aanlengen met prikwater. In veel smoothies wordt vocht toegevoegt, vaak water om het dunner en drinkbarer te maken. Voeg in begin minder toe en als de smoothie klaar is vul je dus aan met het water met prik. even roeren en klaar is je lekkere gezonde, caloriearme frisdrank.

Kijk voor smaakcombinaties op water-met-een-smaakje

Schrijf je in, in mijn nieuwsbrief voor meer goede tips over gezond afvallen en ontvang direct het gratis groene smoothie e-book.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.