Recepten Bijgerechten

8 Caloriearme Snacks met Komkommer

Caloriearme Snacks met Komkommer

De komkommer is hydraterend omdat het vol gezond, vitaminen en mineralen rijk vocht zit. Wij weten allemaal dat 2 schijfjes komkommer op de ogen wallen verminderd, schijfjes op de huid vocht toevoegt en de huid zuivert en dat de komkommer veel toevoegt aan smaak en gezonde ingredienten in een smoothie.

Als sla bij het eten is het caloriearm, mits de dressing dat ook is en op bijna elk broodje gezond vind je wel schijfjes komkommer. Maar ze zijn ook bijzonder geschikt als snack. Ze kunnen de koolhydraat rijke toastjes vervangen en geven een lekkere bijt.

Deze komkommersnacks misstaan beslist niet op de hapjes tafel, in tegendeel, iedereen zal er gretig naar grijpen, gezien ze gezond. lekker en verfrissend zijn. Maar ook voor jezelf als caloriearme en vooral koolhydraat arme avondsnack zit je goed

komkommer snack met haring

Komkommerschijfjes met stukjes zoute haring, augurk en ui. Je weet niet wat je proeft, je wilt nooit meer een broodje haring omdat de haring samen met de andere ingredieneten en de komkommer een super combinatie zijn.

komkommer snack

Snij de komkommer met de kaasschaaf in de lengte, beleg met kipfilet yoghurt en dille en maak er rolletjes van. Steek er een tandenstoker in zodat het mooi blijft zitten. je kan natuurlijk ook ham of kalkoenfilet gebruiken, zelf kaas is een gave optie met deze rolletjes. Natuurlijk ook kruidenkaas in plaats van yoghurt en erg fijngehakte uitjes.

komkommer snack met tonijn

Schijfjes komkommer met tonijn op waterbasis, gemengd met magere mayonaise, fijngehakte uien, peper, bieslook. dille en peterselie. Knoflook is er ook super lekker doorheen. Kervel is zeker ook een geschikt kruid ervoor.

komkommer snack met zalm

Komkommerschijfjes, bestreken met kruidenkaas en gerookte zalm erop. Dit is mijn favoriet. Maar als mij de zalm te duur wordt is alleen kruidenkaas ook super lekker.

komkommer sandwich

2 komkommerschijfjes met rosbief en kaas geven het idee van een sandwich en het smaakt so super lekker sappig, dat je nooit meer naar een toastje verlangt.

komkommer snack met tonijnsalade

Halveer een komkommer, schep de zaadjes eruit en vul met tonijn, wel of niet aangemaakt als tonijnsalade. Gewoon pure tonijn in combinatie met de komkommer bestrooit met een beetje dille is al een smaaksensatie.

komkommer snack met zalm en brie

Komkommer met brie en zalm. Dit ziet er gigantisch aantrekkelijk uit, zelf lust ik geen brie, althans de rand ervan niet, maar bij deze tast ik ook toe.

komkommer met dipsaus

Komkommer met dipsaus. Een  gezonde dipsaus is makkelijk gemaakt. Yoghurt met groene kruiden, citroen en voor de liefhebbers verse rode chili pepper en of knoflook. Voor de zoete smaak gebruik ik honing of ketjap, maar je kan ook een eetlepel mayonaise er door heen roeren, dit is vaak zoetzuur, doe er dan minder citroen in.

Schrijf je in, in mijn nieuwsbrief voor meer goede tips over gezond afvallen en ontvang direct het gratis groene smoothie e-book.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.