Recepten Bijgerechten

CALORIEARM TOETJE – PÊCHE MELBA

Caloriearm toetje – Pêche Melba

caloriearmtoetjepeachemelba

Recept voor 4 personen,  150 kcal per portie, snel klaar

Ingrediënten

4 perziken
1/8 liter witte wijn
2 el verse citroensap
1 kaneelstokje
1 el suiker
200 gram frambozen
1-2 el poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
4 bolletjes vanille- of yoghurtijs
muntblaadjes voor de versiering

Bereiding

Stap 1: Ontvel de perziken. Doe dit net als je het met tomaten doet. Snij een kruis in het vel en dompel ze in kokend water voor 1 tot 2 minuten. Afschrikken met koud water en het vel laat makkelijk los. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in partjes.

Stap 2: Verwarm in een pan de wijn, het citroensap, het kaneelstokje en de suiker. Leg de perzikpaartjes erin en laat op een laag vuurtje circa 5 minuten koken. Haal de perzikpaartjes uit de pan, laat ze uitlekken en afkoelen.

Stap 3: Prak voor de saus de frambozen met een vork. Zeef daarna de frambozen. Meng de frambozenpuree  met 1 el kookvocht, de poedersuiker en de vanillesuiker.

Stap 4: Plaats het ijs en de perzikpaartjes in 4 dessertschaaltjes, schenk de frambozen mix erover heen en garneer met muntblaadjes.

Op sommige dagen wil je graag een toetje na het avondeten. In een goed uit gebalanceerde diet is er dan ook ruimte voor. Meestal voldoet een beetje fruit met of zonder yoghurt wel als toetje, maar soms wil je even een echt uit eten gevoel hebben of samen met je gasten ook van het dessert lekker smullen.

Deze PÊCHE MELBA is met zijn 150 kcal vrij calorieen, maar bevat wel lege koolhydraten in de vorm van suiker. Als je een suikervervanger gebruikt, zoals honing, appelstroop e.a. voeg je weer iets meer voedingswaarde toe.

Gebruik i.p.v de poedersuiker, STEVIA- poeder of druppels. Het smaakt hetzelfde en bespaard weer wat calorieen en vooral lege koolhydraten. Zelf ben ik een grote fan van stevia, gezien het alleen maar goede dingen doet met het lichaam.

Gebruik bij voorkeur suiker arm en/of vetarm  ijs.

Variatie Tip: Gebruik een andere keer gesmolten pure chokolade i.p.v. de frambozensaus. Het is wetenschappelijk bewezen dat het regelmatige eten van pure chocolade (minimaal 60% cacao waarde) iets toevoegd aan onze gezondheid en welbevinden.

Schrijf je in, in mijn nieuwsbrief voor meer goede tips over gezond afvallen en ontvang direct het gratis groene smoothie e-book.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.