Anti Veroudering

5 beste anti-veroudering groenten

de 5 beste anti verouderings groenten

De 5 beste anti-veroudering groenten

Je weet waarschijnlijk al hoe goed groenten zijn voor je gezondheid en welzijn. Maar wist je dat ze ook wonderen kunnen doen voor je huid en je zichtbaar jonger kunnen laten uitzien? Bepaalde groenten bevatten zeer krachtige antioxidanten, vitaminen en mineralen die ondersteuning bieden aan de huid. Deze vertragen de verschijning van vlekken en geven de huid een levendiger en jeugdigere uitstraling. Blijf lezen als je meer wilt weten over vijf van de beste groenten die je kunt eten voor een jonger uitziende huid.

Bieten

Bieten zijn er in verschillende kleuren en ze hebben een geweldig effect op je huid. In feite hebben studies aangetoond dat de antioxidanten in bieten de diepte van rimpels met meer dan 50% kunnen verminderen.

Bieten kunnen rauw geconsumeerd worden, maar ook geroosterd of gekookt worden en zijn van toegevoegde waarde in salades. Een andere populaire manier om bieten te consumeren en om te profiteren van hun huid stimulerende eigenschappen is om ze als sap of in een smoothie te gebruiken. Ze worden ook vaak als natuurlijke kleurstof gebruikt.

Paprika

Paprika´s bevatten een breed scala aan huid stimulerende voedingsstoffen. Ten eerste, ze zijn rijk aan vitamine C, welk essentieel is voor de productie van collageen in je lichaam en omdat ze een eiwit hebben dat aanvalsondernemingen aan je huid verminderen en ook de verschijning van rimpels tegenhouden. Ten tweede, ze bevatten veel B-vitaminen waarvan is gebleken dat ze de invloeden voorkomen die de huid de vlekken en zichtbare tekenen van veroudering geven.

Je kunt paprika in tal van verschillende manieren eten. Ze smaken geweldig in een salade, op een broodje gezond en kunnen gevuld worden met een breed scala aan ingrediënten, denk hierbij b.v. aan rijst, gehakt, kip. Plus, je kunt ze ook toevoegen aan stoofschotels, ragouts, macaronisaus en andere warme gerechten.

Spruiten

Spruiten zitten vol met antioxidanten en ingrediënten die helpen je lichaam te ontgiften. De antioxidanten beschermen je huid tegen vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen, terwijl de ontgiftende ingrediënten schadelijke toxines van je huid verwijderen en zorgen dat deze gladder en levendiger uitziet als je leeftijd.

Spruiten zijn vaak gekookt en worden meestal gegeten als bijgerecht met gebraden vlees en aardappelen of in een ovenschotel. Echter, ze kunnen ook makkelijk in een smoothie verwerkt worden. Ze kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden, maar als je een gevoelige maag of darm hebt, dan kun je beter niet te veel tegelijk rauw eten.

Wortelen

Wortelen zijn een uitstekende bron van vitamine A die helpt om je huid gehydrateerd en vrij van rimpels te houden. De vitamine A heeft ook het extra voordeel om je zicht vermogen beter in takt te houden. Wortelen bevatten ook veel vitamine C, die helpt om de elastische, jeugdige verschijning van je huid sterk te houden.

Als het gaat om het eten van worteltjes, heb je veel opties. Je kunt ze rauw uit de hand eten eventueel met een dipsaus, ze koken als bijgerecht, verwerken in salades en ze mogen in een goede groentesoep zeker niet ontbreken. Natuurlijk verrijken ze elke smoothie met hun smaak en kracht.

Boerenkool

Boerenkool is snel een van de meest populaire en veelbesproken onderwerpen over gezonde voedingsmiddelen geworden. Een van de belangrijkste redenen voor zijn populariteit is dat het een zeer hoog niveau van vitamine K heeft. Vitamine K een antioxidant die je huid tegen schade beschermt en de huid optimaal voedt. Het zit ook volgepakt met gezonde vezels die je bloeddruk verlagen en het cholesterolgehalte verminderen.

Boerenkool is zeer veelzijdig en kan worden gegeten in bijna elke manier die je kunt bedenken. Het kan worden toegevoegd aan salades, in smoothies gebruikt, gewoon gebakken, gekookt of gestoomd en ook in ovenschotels en lasagne e.d. Voor ideen kun je bij de Smoothie recepten met boerenkool kijken.

Als je meer over smoothies wilt weten, schrijf je dan in in onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.