Gezonder junkfood

Gezonde Snack – Courgette Minipizza

courgette pizzas- de ultieme gezonde snackEen gezonde en super lekkere koolhydraat arme avond snack is
DE COURGETTE MINIPIZZA

Gebruik schijfjes courgette als bodem van je minipizza’s en bestrijk deze met een gezonde tomatensaus. Beleg de courgetteschijfje met wat je lekker vind.

Bedenk daarbij wat je bij een normale pizza lekker vind. Je kunt vleeswaren als kipfilet, ham en salami erop doen, waarbij de salamie door zijn vet net iets meer calorieën heeft. Ook kun je restjes vlees gebruiken van de dag ervoor, zoals kip, biefstuk, varkenslap en zo voort. Je kunt er ook schijfjes paprika, champignons, prei, ui, artishock, olijven en wat je maar hebt liggen op doen. Ook is tonijn, zalm, macreel, sardien of elk soort ander vis erg geschikt om op deze minipizza te doen.

Om het bijzonder lekker te maken zijn knoflook, sambal, peper, mosterd en verse of gedroogde groene kruiden zoals oregano, basilicum en tijm een mond waterend wonder. Ook zure augurken en zilveruitjes doen het er goed op. Top alles met een beetje kaas.

Doe deze mini-pizzas 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Snack smakelijk gezond

Op elk feestje of familie etentjes zul je met deze hapjes uitsteken. Ze zijn koolhydraatarm en met mate gegeten ook calorieënarm. Zowiezo zijn deze beter als vette happen uit de friteuse of broodjes met vette slades. Bijna alle kant en klare hapjes zijn erg koolhydraat rijk en versnellen zo de vet opbouw. Denk daarbij aan een kroket met het paneermeel rondom, de frikandel met de meel daarin en de kippenvleugels  met hun vel. Maar ook de toastjes of het stockrood met filet of salades werken de vet opbouw in de hand. Zelfs als je pure gezonde vette vis voor op de broodjes hebt, is het broodje nog teveel.

Gebruik magere kaas om de opname van slechte vetten te verminderen en geen suiker in de tomatensaus zodat je geen lege koolhydraten gebruikt. Gebruik zoete ketjap of appelstroop om de saus te zoeten.

Wees de eerste die weet wat die zijn gasten voorzet en geniet zelf in de avond van deze bijzondere, gezonde en lekkere snack. Maar vergeet niet snack met mate!

Dit is weer één klein deel van de vet verbrandende geheimen waar ik in mijn nieuwe boek over schrijf. Blijf op de hoogde meldt je aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10 gezonde groene smoothierecepten.

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.