Makkelijk afvallen

Walgen van Jezelf – Nooit meer Nodig

ikik3     ik2

Zodat jullie mij beter leren kennen ga ik vandaag een beetje persoonlijk worden. Op de eerste foto was ik 48, tweede 49 en de derde en nieuwste foto 50. Helaas heb ik geen foto’s van vroeger om te showen, maar mijn levenslust en gezondheid stralen er wel van af dacht ik zo en van mezelf walgen is zeker geen thema. Integendeel, ik ben best trots op mezelf zoals ik nu ben.

Mijn hele leven was ik dikker als anderen, soms werd ik er erg wanhopig van, dus op een gegeven moment, toen ik op mezelf woonde, wilde ik graag gezond koken, maar mijn budget liet dit niet toe, dus maar weer bij moeders eten. Het eten van mijn moeder was altijd heerlijk, maar helaas niet erg bevorderlijk voor mijn uiterlijk. Mijn vriendin was een schoonheid en op school wilde dan ook iedereen verkering met haar en niemand met mij. Ik walgde echt van mezelf elke keer weer dat ik in de spiegel keek.

Ik schreef een aantal gedichten toen die ik 2 jr geleden of zo ook gepubliceerd heb, om met mijn gevoelens van toen om te gaan. Onderhand weet ik hoe je kunt afvallen, blijvend, gezond en plezierig, maar dat heb ik dan ook niet in een dag geleerd. Ik weet echter heel erg goed wat  er zoal verkeerd kan gaan.

Dit is een daarvan

Kijkend in de spiegel
 
Kijkend in de spiegel
Walg ik weer
Van mijn maatje meer
 
Ik wil zo graag dun zijn
Mooie kleren dragen
Niet over mijn uiterlijk hoeven te klagen
 
Alles heb ik al geprobeerd
Van lijnen tot verdoven
Ik kan nergens meer in geloven
 
Toch ga ik telkens weer
Als ik van en nieuwe dieet hoor
Met dit domme gedoe door
 
Alle pillen heb ik al geprobeerd
Aan alle sporten meegedaan
Veel pijnen doorstaan
 
Ik viel vaak ook heel veel af
Had weer hoop
En een trotse loop
 
Maar veels te gauw
Zaten de kilos er weer aan
Was het met mijn blijheid gedaan
 
Wat blijft is de blik in de spiegel
Een gevoel van falen
Omdat ik mijn doel nooit zal halen

Mijn doel is gehaald, de weg ernaar toe was niet eenvoudig en vol zelf twijfels, maar onderhand weet ik echt alles van het vetverbranding system in ons lichaam en welk voedsel nu wel of niet goed is. Vergis je niet, ik hou nog steeds van lekker eten en lekker eten doe ik al maar door zonder aan te komen.

Categorieën:Makkelijk afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.