Mentaal afvallen

Ellendig Gevoel – Hoera Ik Val Af

Afvallen alleen als jij je ellendig voelt?

ellendig gevoel

Ik weet niet hoe het komt maar de meeste mensen denken dat afvallen beslist   met ellendige gevoelens als honger, verdriet, gemis, moeheid, verveling en pijn samen gaat. Ze denken dat als ze zich niet slecht voelen, ze ook niet afvallen.

Wat is de oorzaak?

De meest voorkomende reden is, dat veel denken, dat voor niks alleen de zon opgaat. Dus ze hebben het gevoel dat ze moeten betalen voor succes. Met andere worden afvallen is niet gratis, je betaald met een ellendig gevoel. Vaak voelen ze zich er juist goed bij, zo van, zie ik voel mij slecht dus hoera ik val af.

Anderen hebben ooit honger gekend, weer anderen hebben dit van hun ouders geleerd. Ouders kunnen vaak doordrammen op het feit dat niks gratis is, dat je overal voor moet werken. Ik ben zelf ook moeder, dus ja ook ik probeer mijn kinderen te leren om de waarde van alles in te zien.

Is een ellendig gevoel nu echt nodig?

Nee, als je een goed programma volgt of een goed dieetplan hebt, dan hoef je geen honger te hebben, geen moeheid voelen, geen klachten te krijgen. In tegendeel, na een paar dagen met een goed dieet zal jij je beter als ooit voelen, energiek, fit, blij en gezond. Zeker, in begin is het wennen aan een nieuwe levensstijl, maar dat is maar voor heel even.

Hoe val ik af zonder een ellendig gevoel?

Door te eten! Lekker te eten, maar wel bewust te eten. Door ervoor te zorgen dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en je bloedsuikerspiegel op pijl houd.

Hierover heb ik een klein verhaaltje. Mijn man is militair en komt alleen vrijdags voor het weekend thuis. Nu bleek het dat hij de laatste weken elke vrijdag thuis zware hoofdpijn kreeg, moe was en het koud had. Uiteraard dachten wij, dat komt van de stress, nu heeft hij rust en reageert met klachten. Maar omdat hij dit nooit eerder had keek ik verder en kwam er achter dat sinds de hoofdpijn begon, hij iets belangrijks niet meer heeft gedaan. Namelijk goed ontbijten. 

Hij wilde zo graag snel thuis zijn, dat hij het ontbijt oversloeg en eenmaal thuis had hij natuurlijk ook geen zin om te eten, dus de lunch sloeg hij ook over. onderhand werd zijn hoofdpijn steeds erger. Ik zei eet iets en na enig heen en weer, mijn man kan soms erg koppig zijn, heeft hij vandaag na weken op vrijdag hoofdpijn, eindelijk wel gegeten en zie GEEN HOOFDPIJN meer. 

Zijn bloedsuikerspiegel rakten dus elke vrijdag in de waar, zeker omdat hij door de weeks best veel eet. Vanaf nu zal hij dus geen maaltijd meer overslaan en is de hoofdpijn verleden.

Nu heeft niet iedereen zo een overdreven reactie maar je ziet hoe belangrijk regelmaat in je maaltijden is. Eet regelmatig, gezond en lekker en afvallen zal geen ellende zijn met moeheid, rillingen, hoofdpijn, slapte en een zere buik van de honger.

gratis hulp bij het afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.