Koolhydraat arm

Top 5 Koolhydraat Arme Groenten

De Top 5 van Koolhydraatarme Groenten

Als je een koolhydraat arm dieet volgt, zijn groenten je beste vrienden. Ze zitten vol gezonde voedingsstoffen, zijn uiterst veelzijdig en zijn beschikbaar in een grote verscheidenheid van smaken. Ondanks dat het lichaam koolhydraten nodig heeft, is het ook belangrijk om er bij de groenten op te letten. Zo hebben bonen zeer veel koolhydraten en deze 5 groenten dus heel weinig.

RucolaRucola

Per 100 gram

Calorieën = 25 kcal

Koolhydraten = 3.6 g

  • Vezels = 1.6 g
  • Suiker = 2.0 g

Rucola (ook bekent als raketsla) is de lichtste bron van koolhydraten, als het om groenten gaat. Het bevat ook een grote hoeveelheid van 15 verschillende vitaminen en mineralen, welke je beschermen tegen chronische ziekten, je energie geven en een algemene goede gezondheid.

Champignons

Per 100 grammushroom

Calorieën = 28

Koolhydraten = 5.0 g

  • Vezels = 2.2 g
  • Suiker = 2.3 g

Champignons zijn ook erg veelzijdig en kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Champignons kunnen NIET rauw gegeten worden. Ze zijn erg gezond, dankzij een grote hoeveelheid koper, magnesium, verschillende B vitamines en zelf vitamine C.

Bleekselderij

Per 100 grambleekselderij

Calorieën = 16

Koolhydraten = 3.0 g

  • Vezels = 1.6 g
  • Suiker = 1.8 g

De bleekselderie is licht en zeer hydraterend, omdat in 100 gram maar 3 gram koolhydraat en 95% water zit. Bleekselderij is ook een fantastische bron vaan verschillende belangrijke voedingsstoffen, die de gezondheid goed dienen. Rauw is de smaak iets sterker en sappiger.

Komkommer

Per 100 gramkomkommer

Calorieën = 13

Koolhydraten = 1.3 g

  • Vezels = 0.9 g
  • Suiker = 1.8 g

Komkommer wordt meestal als rauwkost of in de sla gebruikt. Komkommers bevatten veel magnesium, mangaan, molybdeen, kalium, vitamine C en vitamine K en zijn daarom een onschatbaar waardevol onderdeel van ons eten. Ze bevatten veel gezond vocht en zijn lekker fris in de zomer.

Broccolibroccoli-2

Per 100 gram

Calorieën = 30

Koolhydraten = 6g

  • Vezels = 2.4g
  • Suiker = 1.5g

Broccoli is een groente die lekker is met vlees en vis. Het is ook en powerbron van Meer als 20 verschillende en zeer gezonde voedingsstoffen. Kan zowel rauw als gekookt gebruikt worden en is zeer geschikt voor ovengerechten.

Samenvatting

 Zoals je kunt zien, als je de juiste groenten kiest, krijg je alleen gezonde koolhydraten binnen. Koolhydraten zijn belangrijk voor de gezondheid, maar dan alleen de natuurlijke onbewerkte vormen ervan. Deze 5 groenten zijn koolhydraat arm, maar zitten vol gezonde en belangrijke voedingsstoffen.

gratis hulp bij het afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.