Koolhydraat arm

Te Vermijden Voedsel

Te Vermijden bij een Koolhydraat Arm Dieet

te vermijden voedsel

Diëten zijn en blijven belangrijk voor de meeste mensen. Maar soms ben je het hele opletten, rekenen en al maar door hongeren zonder echt resultaat zat. Begrijpelijk. Dan wordt het dus tijd om op een gezonde en bij je passende levensstijl over te stappen.

De koolhydraatarme levensstijl is voor veel mensen aantrekkelijk, omdat je daarin alleen moet weten, welke voedingsmiddelen je moet vermijden en voor de rest gewoon normaal kunt eten, zonder ooit nog aan te komen. Ook heeft het een paar gezondheidsvoordelen, maar daar kom ik nog uitgebreid over terug.

De onderstaande voedingsmiddelen zijn te vermijden, als je een koolhydraat arm dieet volgt:

1.Witte Granen

Witte granen zijn de levensmiddelen met de meeste koolhydraten. Wit brood, witte rijst en witte pasta zijn dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Dit geldt ook voor andere producten die van witte granen gemaakt zijn, zoals cake, taart en toetjes. Pure granen hebben ook koolhydraten, deze zijn echter van de goede soort en ze zitten vol waardevolle vezels.

2.Zoetigheid en Suiker

Het maakt natuurlijk zin om gewone suiker en zoetigheden uit je dieet te halen als je af wilt vallen. Dit is bij elke goed dieet zo en zeker ook bij de koolhydraatarme. Suiker veranderd vrijwel direct in vet, is geheel nutteloos voor de spieropbouw en geeft alleen voor een zeer korte tijd energie. Als je snel suiker of snoep eet voor extra energie, zul je meestal snel ernaar beginnen je slapjes te voelen en eventueel zelfs te bibberen. Suiker kan naar diabetis leiden en zelfs de bloeddruk verhogen.

3. Zetmeelrijke Groenten

Zetmeelrijke groenten, zoals de aardappel, de wortel, maïs, bonen, linzen en erwten worden over het algemeen gemeden in het koolhydraat arme dieet. Dit omdat het lichaam op zetmeel reageert als op suiker. Het zijn dan wel natuurlijke suikers, maar helaas wel koolhydraatrijke suikers.

Er blijven er echter nog genoeg goede groenten over, zoals groene bonen, kool, champignons, tomaten, paprika, sla en noem maar op,

Om iets duidelijker te zijn over het eten, welk je beter niet kan eten in een koolhydraat arm dieet, hier een paar voorbeelden

-Spaghetti: Pasta bevat veel te veel koolhydraten, ook al bevat het waardevolle proteïne. In feite, alleen al één portie heeft 34 gram koolhydraat en dan komt de saus er ook nog bij.

-Mueslirepen:  Mueslirepen zijn populair bij sommige diëten, bevatten echter merendeels enorm veel koolhydraten en verstopte suikers.

-Aardappelen: gekookt, gebakken, gestoomd, het maakt niets uit. Aardappelen zijn in welke vorm dan ook dragers van veel koolhydraten.

Het voedsel welk hier boven werd besproken, is dus te mijden. Het zijn ook heel calorieënrijke etenswaren. Alleen al door dit uit je voedselpakket te halen zal je afvallen. Zeker als je vis, ei of vlees met groenten, graag eet zit je met een koolhydraat arm dieet goed.

gratis hulp bij het afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.