Koolhydraat arm

Misverstanden Koolhydraat Arm Dieet

Misverstanden over de koolhydraat arme dieet

kolenhydraat arme dieet

Een kolenhydraat arme dieet kan een zeer effectieve levensstijl zijn om af te vallen en slank te blijven. Helaas zijn er een aantal misverstanden ontstaan over deze levensstijl, waardoor deze als negatief beschouwd wordt, terwijl het toch erg belangrijk is, om op goede en slechte kolenhydraten te letten. Elke dieet, elke levensstijl let op koolhydraten, zelfs de caloriearme dieet.

Een van de grootste redenen, dat veel zich er niet aan wagen, is dat het vaak onduidelijk is hoe dit dieet nu echt in elkaar zit en welke effecten het op het lichaam en de gezondheid heeft.

Ondanks dat de industrie en, de supermarkten zich regelmatig aanpassen aan nieuwe voedingstrends, zou de verkoop van ‘normale’ artikelen, zoals zoete muesli boxen, kant en klare maaltijden, snoep chips, brood, koekjes en taart teruglopen. Maar bedenk dat dit in elke dieet zo is. Dus als het even kan houden zij ons liever aan hun producten en verminderen ze gezonde artikelen.

Misverstand nummer 1 is, dat veel denken, dat er geheel geen kolenhydraten meer genuttigd mogen worden

Er is geen goede dieet waarin op lange termijn alle kolenhydraten vermeden worden. Dit zou in der daad niet goed zijn voor het lichaam. Wel kan, als een voorbereiding en om een goede start te maken, eerst een streng kolenhydraat vrije dieet gevolgd worden.

De turbostand is echter niet nodig, als je geleidelijk, blijvend en gezond wilt afvallen. In de kolenhydraat arme dieet worden wel degelijk kolenhydraten genuttigd, maar alleen de goeden.
De typische lage kolenhydraten dieet halt alleen dat voedsel uit je voedingsplan, welk je niets gezonds te bieden heeft. Witte bloemproducten en suiker per voorbeeld, hebben geen voedingsstoffen, vullen de maag maar tijdelijk en laten de bloedsuikerspiegel op en neer springen.

Bij de meeste van de geraffineerde en bewerkte voedingsstoffen, zijn alle mineralen, vitaminen en vezels weggewerkt. Er worden bij deze dieet dus geen voedingsgroepen uit het menu gehaald, maar alleen producten, die vol zitten met vet, suiker en lege calorieën.

Nog een misverstand is, dat lage kolenhydraat diëten niet of onvoldoende vezels bevatten

Een van de beste vormen van vezels zitten in fruit en groenten. Omdat de vezels van verse producten niet allemaal verteerd worden, helpt het aan een langer verzadigd gevoel en verminderd het de snack behoefde. De meeste kolenhydraat arme maaltijden bevatten zeer veel vezels en maken het overbodig om over de vezel inname na te denken.

Nog een misverstand is, dat deze levensstijl slecht voor de nieren zou zijn

Een goede kolenhydraat arme dieet doet juist het tegendeel. Doordat er geen geraffineerde en bewerkte producten meer worden gegeten, krijgen de nieren de kans om volledig te herstellen en het lichaam te ontgiften. Allen mensen met nieraandoeningen en nierstenen zullen eerst een dokter moeten raadplegen, maar dat zullen zij bij elke vorm van verandering in hun dieet moeten doen.

Veel misverstanden komen ook uit het feit, dat je afvalt met een kolenhydraat arme dieet. Normaal, als je afvalt, heb je iets uit je eten weg gehaald. Maar je valt af omdat je ongezonde en onnodige voedingsstoffen weglaat en toch alles binnen krijgt wat je lichaam nodig heeft. Je halt lege calorieën en ongezond bewerkt voedsel uit je dieet plan en voegt extra gezond eten toe.

Het is echter heel erg belangrijk om nu niet ineens van alles weg te laten, maar het op een verstandige manier te doen, met goede recepten en de nodige kennis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.