Gezond eten

Elke Dag Citroensap met Warm Water

6 Redenen om elke dag citroensap met warm water te drinken

gezonde citroen

Een van de beste wegen om je algemene gezondheid te verbeteren is om citroenwater te drinken. Het is erg makkelijk om er een routine van te maken om elke dag in de ochtend warme citroensap te drinken. Het is een gezonde gewoonte en de meeste mensen merken al naar een maand het verschil.

De frisse smaak helpt je om goed wakker te worden en tegelijkertijd wordt je immuunsysteem opgebouwd. Voor het geval dat je het nog niet wist, citroenen zitten vol met vezels, anti-oxidanten, enzymen, kalium, magnesium, ijzer, calcium en de vitaminen C en B.

Je dagelijkse routine kan je gezondheid maken of breken. Elke dag citroensap in warm water drinken is een excellente keuze en er zijn 6 belangrijke redenen, waarom je daarvan een gewoonte moet maken.

Snellere vetverbranding

Als je opstaat is je stofwisseling vrij laag. Ondanks dat het lichaam ook in de nacht werkt aan je vetverbranding en de spieropbouw, is de functie daarvan natuurlijk na een aantal uren verlaagd. Dit is trouwens een van de redenen, waarom een snack in de avond van belang is, mits de snack daarop afgestemt is.

In de citroen vind je behalve goede stoffen ook het citroenzuur. Mensen gebruikten eerder azijn als oppepper van de stofwisseling voor een goede start van de dag, maar dat heeft op langere duur so zijn bijwerkingen. Het drinken van warm citroensap  heeft dit niet. Dus de gewoonte om in de ochtend citroensap te drinken brengt je vetverbranding direct op gang, waardoor je meer kan eten, het is echter geen wondermiddel. Je zult nog steeds erop moeten letten wat je eet.

Verminderde ontstekingen

Als jij iemand bent met ontstekingen in welke vorm dan ook, zoals gewricht, darm, nier of huidontstekingen, dan is het zeker aan te raden om elke dag citroenwater te drinken. Bij dagelijks gebruik vermindert de zuurgraad in je lichaam en daarmee ook je ontstekingen.

Veel ziekten bloeien op in zuurrijke milieus. Het sap van de citroen verwijdert ook het urinezuur in bepaalde verbindingen, en dit zuur is juist een belangrijke oorzaak van ontstekingen. Het beste gebruik je het citroensap als alternatief van koffie.

Sterker Immune Systeem

Een kopje citroenthee, maakt niet alleen je adem frisser, maar zorgt ook voor een goede boost voor je immune system. Het is een feit dat citroenen veel vitamine C bevatten en dat is belangrijk om je immuunsysteem te versterken. Vitamine C is ook noodzakelijk om ijzer uit je eten te halen, welk weer verantwoordelijk is voor goede rode bloedlichaampjes.

Om een griep of andere ziektes af te weren of sneller te doorstaan heb je een goed immuunsysteem nodig en dat is dus wat het citroenwater je geeft.

Verhoogde Hydratatie

Je zult er zeker al van gehoord hebben, dat hydratatie erg belangrijk is. Je lichaam heft vocht nodig om te leven en zeker in de zomer of tijdens de sport, als je zweet, heb je weer aanvulling nodig. Ook zuivert vocht je lichaam van gifstoffen.

Gewoon water is het beste vocht welk je kunt drinken, maar het verveeld ook weleens, dan is het interessant om iets toe te voegen, wat ook iets aan je gezondheid toevoegt. Citroenen zijn daar uitermate geschikt voor.

Laat je huid beter uitzien

Een ander voordeel om elke dag citroenwater te drinken is een gezondere huid. Studies tonen aan dat citroensap veel anti-oxydanten bevat. De samenstellingen ervan zijn geschikt om rimpels en ontstekingen af te weren.

Omdat citroenen je lichaam ontgiften, is het ook gauw aan de buitenkant van je lichaam te zien. De meeste uitslagen op je huid, komen van gifstoffen binnen je lichaam. Eens dat de gifstoffen verwijderd zijn, gaat je huid op een heel natuurlijke manier stralen.

Reinigt je lichaam

Volgens enkele recente onderzoeken, heeft citroenwater de capaciteit om toxine uit je lichaam te spoelen. Het kan zelfs de opbouw van toxine verhinderen. Toxine beschadigt de cellen in je lichaam. Deze gifstoffen belasten de lever en de nieren onnodig waardoor deze ook kieskeurig worden over wat wel of niet verwijderd moet worden. Dat verklaart weer onnodige huiduitslag, rimpels en vochtopbouw.

Goede urine is kleur en reukvrij, Als jij je eigen urine ruikt of ziet, dan heft je lichaam zeker meer vocht en ontgiftende stoffen nodig. Citroenwater, of beter gezegd, citroenthee heeft de kracht daarvoor. Citroenthee, spoelt je lichaam en geeft er kracht aan.

Dit zijn dus goede 6 redenen om citroenwater te drinken. Het recept ervoor is heel eenvoudig. Gewoon en halve citroen uitpersen en in een kopje heet water geven. Voor de zoete mensen hier raad ik Stevia aan als zoetstof, gebruik geen suiker, dat heet de voordelen op de vetverbranding op.

gratis hulp bij het afvallen

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.