Gezond eten

Sap Reiniging Dieet

Sap-Reiniging Dieet

sap reiniging dieet

Het is soms moeilijk om elke dag de benodigde hoeveelheid fruit en groenten te eten. Een gezond dieet vereist 6-8 porties groente en fruit per dag. Met smoothies, kun je met een goed bereid glas, van een mengsel van groente en fruit al een paar porties in keer binnen krijgen.

Verse sappen en smoothies zijn een waardevolle bron van voedingsstoffen en makkelijk te verteren. De sleutel voor een reinigingsdieet is om zelf smoothies en sappen te maken en ze niet in een winkel te kopen. Natuurlijke mineralen, vitaminen en vezels worden meestal vernietigd bij producten uit de winkel. Ze voegen later wel kunstmatige vitamines toe, staat ook op de verpakking, maar deze zijn natuurlijk niet zo goed als verse echte voedingsstoffen.

Smoothies en sap zelf maken is een methode die algemeen wordt gebruikt om het sap van vruchten, groenten, pulp en vezels te scheiden en dan weer te mengen. Het is een gemakkelijke manier om aan de voedingsbehoeften van ons lichaam te voldoen en het helpt ook het lichaam om essentiële voedingsmiddelen, en vooral die vaak minder geliefde groenten te consumeren. Er zijn geen belangrijke investeringen noodzakelijk voor een reinigingsdieet, alleen een goede blender of sapmachine, als je die nog niet hebt.

Soorten blenders en sapmachines

Er zijn verschillende soorten blenders en sapmachines te koop, het verschil ligt hem vaak in de snelheid en de prijs.

  • Een hoge snelheidsblender breekt ook de celwanden in het fruit en de groente af en bewaard de vezels.
  • Een sapmachine trekt merendeels alleen het sap uit de ingrediënten en laat de schil, de pitten en de vezels achter in de filter als pulp.
  • Er zijn ook slowjuicers, die zorgen voor een helder sap houden echter de vezels net als de gewone sapmachine achter. Ook heb je meer fruit en groentes nodig.
  • Een gewone blender of keukenmachine vermalt het fruit en de groente tot een dikke brei die verdund kan worden met water of ander vocht. Ook hier worden de vezels bewaard.

Waarvoor is het sap reiniging dieet?

Een sap reiniging dieet helpt om gifstoffen uit het lichaam te halen, die zorgen voor een slechte huid, ziektes of een algemeen minder functioneren. Vaak wordt deze ook gebruikt om af te vallen. Ook kan deze fungeren om op een andere levensstijl over te stappen. Als je alleen maar wilt afvallen, wees je er dan bewust van dat je ernaar weer aankomt, als je niks aan je eetpatroon verandert.

Gebruik nooit alleen de sap of smoothie, maar eet er iets passendst bij, zoals soep, vis met sla, gekookte of gepocheerde eieren of mager gegrild vlees met gestoomde groente. Gebruik in deze tijd geen suiker, zout, pasta, brood, rijst of aardappelen en zeker geen ongezonde versnaperingen.

Het gebruiken van sap en smoothies om het lichaam te reinigen

Smoothies of sap drinken is een uitstekende manier om het lichaam te reinigen en van gifstoffen te ontdoen. Sommige gifstoffen bouwen zich in een lichaam op, vanwege slecht en ongezond eten, alcohol of drugs en medicijnenmisbruik, milieuvervuiling en stress etc.

Er zijn heel wat technieken om het lichaam met sap of smoothies te reinigen. Sommige van deze reinigingsrituelen reinigen het hele lichaam, sommige alleen specifieke organen, zoals de nieren, de darm etc.

De beste tijd om een smoothie te consumeren is in de morgen, het liefst nog voor het ontbijt. Maar bij een sap reinigingsdieet dus voor elke maaltijd. Het moet duidelijk zijn dat de smoothies geen vervanging van de maaltijden zijn, ze moeten in een goed, erbij passende dieet ingebouwd worden.

Wanneer je begint aan een reiniging dieet is het noodzakelijk om minimal twee liter water per dag te drinken. Dit is noodzakelijk zodat alle gifstoffen uit het lichaam gespoeld worden.

Een reinigingsdieet mag 7 dagen duren, in die tijd moeten de sappen en smoothies zeer gevarieerd zijn, zodat het lichaam echt alle voedingsstoffen ontvangt.

Het is ook zeer belangrijk om de nieren te ontgiften en te reinigen. Nadat voedsel verteerd is, worden de gifstoffen naar de nieren en de lever gezonden. Als teveel gifstoffen ineens in de nieren terechtkomen, kunnen er ontstekingen ontstaan zoals nierbekkenontsteking of blaasontsteking. Juist daarom is het drinken van veel water erg noodzakelijk.

Aardbeien, pompoen en peterselie zijn beproefde levensmiddelen om effectief de nieren te spoelen. Verder zijn er ook nog andere kruiden die erbij kunnen helpen. Rozenbottel en brandnetel thee als voorbeeld, staan erom bekend, dat ze het lichaam spoelen en voor meer vochtafscheiding via de nieren zorgen.

Grapefruitsap en cranberrysap zijn ook erg behulpzaam bij het reinigen van de nieren.

Ook de darm moet gereinigd worden en daarvoor zijn papaja’s, peren, bieten, bananen, wortelen, citroenen en perziken zeer geschikt.

Voorzichtig

Het is een slecht idee om langere tijd op voornamelijk sap of smoothies te leven. Hou de reinigingsdieet dan ook kort en leuk.

Ook is het heel belangrijk de dokter te raadplegen, als je aan ziektes of aandoeningen lijdt. Het is altijd beter om er zeker van te zijn, als dat het je gezondheid niet schaad.

Als je het echt goed wilt doen, raadpleeg dan een diëtist, die je begeleid bij je sap reiniging dieet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.