Puur Eten Dieet

25 Puur Eten Kook en Eet Tips

25 PUUR ETEN Kook en Eet Tips

Puur eten is niet alleen een gezonde en slanke manier van eten, maar ook een levensstijl die ons terugbrengt naar een tijd, waar welstandsziektes nog onbekend waren. Bewerkt voedsel en milieuvervuiling hebben zodanig een impact op ons, dat wij reageren met allergieën en soms met vroegtijdig overlijden aan p.v. hart-, nier-, lever- en bloedsuikeraandoeningen
.veldsla met noten en spek

 

 1. Huisgemaakt eten is de eenvoudigste manier, om er zeker van te zijn, dat je gezond en puur eet. Kant en klare maaltijden zijn makkelijk, maar ze bevatten altijd conserveringsstoffen, toevoegingen, suikers, zout en veel onnodige ingrediënten. Veel van deze maaltijden zijn geen echt voedsel, alleen maagvullers.
 1. Puur Eten bereiden kost meer tijd en werk als het kopen en verwarmen van kant en klare articelen, maar met een goede planning zal dat geen probleem geven. Je kunt ook groenten voorsnijden en per portie in de vriezer leggen.
 1. Op de markt vindt je de verste en meestaal meest biologische groenten, noten en fruit, maar tegenwoordig heeft bijna elke supermarkt wel een biologische afdeling. Ook het vlees, zuivel, eieren, gevogelde en vis moeten zoveel mogelijk biologisch zijn.
 1. Als je puur wilt koken, is het de bedoeling, dat de vis of het vlees zo natuurlijk mogelijk worden gebakken. Geen paneerlaag per voorbeeld en geen kant en klare kruidenmixen.
 1. Stomen en pocheren zijn vaak de beste opties voor het koken van vlees, vis, gevogelde en groenten. Daardoor worden de voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen optimaal gebruikt.

 1. Eet en kook gevarieerd, dus niet telkens hetzelfde, om de meest optimale voedingswaarde te krijgen.
 1. Als je het werkelijk haat om pure groenten te eten, maak er dan een smoothie van. Om de smoothie lekkerder te maken, kun je daar fruit bij toevoegen en kruiden. Gebruik wel fruit met lage calorieënwaardes als je op je gewicht wilt letten. Citroenen, limoenen, gember, watermeloen en appels zijn daar zeer geschikt voor.
 1. Koop seizoen groente en fruit om geld uit te sparen.
 1. Een traditioneel ontbijt zit vaak vol met bewerkt voedsel, maak in plaats van boterhammen een vers groente omlet, magere yoghurt met vers fruit en noten en/of havermout. Gebruik pure havermout, geen kant en klare muesli of cornflakes. Als je wel brood wilt eten kies dan voor puur granen brood of bak het zelf met pure granen, per voorbeeld volkorenbrood of speltbrood.
 1. De verschillende kleuren van groenten geven aan, dat er verschillende samenstellingen van vitaminen en mineralen in zitten. Om alles optimaal binnen te krijgen kies dan voor een regenboog aan kleuren in groenten.
 1. Amandelmeel is een zeer goede vervanger van de ongezonde witte bloem en erg lekker in per voorbeeld muffins.
 1. De crockpot (slowkoker) is de beste vriend van de puur eten dieet. Vul de pot eenvoudig met kruiden, groenten en biologisch vlees (je kunt e rook een hele kip indoen. Voeg dan wat water, verse tomaten en knoflook toe. Zet hem aan als je naar je werk gaat en als je thuis komt heb je een heerlijke stoofpot. Je kunt erin ook individueel ingrediënten koken die je voor verschillende recepten gebruikt en deze dan in porties invriezen.
 1. Vervang 50% witte bloem in bak recepten met volkorenbloem of ander pure granen bloem.
 1. Gebruik boter of olie om te koken en te eten in plaats van bewerkte producten als reuzel en margarine.
 1. Maak zelf soepen met een variatie aan gezonde ingrediënten in plaats van blikken of zakjes. Soep kan heel goed op voorraad gemaakt en ingevroren worden. zodat er altijd een snelle voorraad is.
 1. In de winkel gekochte kant en klare bijgerechten, zoals pasta, rijst en aardappel producten zijn altijd volgestopt met conserveringsmiddelen, smaakmakers en ander ongewenst spul. Maak daarvoor in plaats per voorbeeld, zelf gegratineerde aardappelen of volkorenrijst met broccoli en kaas. Pasta kan helemaal zelf gemaakt worden met puur eten ingrediënten en zonder toevoegingen. Hoofdbestandsdelen van alle pasta zijn water, bloem en eventueel maar niet noodzakelijk ei.
 1. Plet verse bessen om op je pure granen brood te smeren in plaats van jam. Je kunt er zelfs biologische honing doorheen mengen voor een zoetere smaak.
 1. Maak zelf thuis verse saus, zoals marinarasaus, in plaats van ingeblikte producten die bewaarmiddelen, teveel natrium, suiker en andere onnodige ingrediënten hebben
 1. Maak thuis zelf roomijs met ongepasteuriseerde room en vers fruit, in plaats van dat je roomijsproducten koopt, die volgeladen zijn met troep.
 1. Blend vers fruit met biologische yoghurt om gezonde en lekkere shakes te maken die ook als toetjes kunnen dienen. Deze kun je ook invriezen voor lekkere ijsjes
 1. Maak je eigen pindakaas (pindaboter) zonder suiker en zout. Schep 2 kopjes ongezouten pinda’s (of andere noten) in een keukenmachine of sterke blender en voeg per theelepel plantaardige olie toe tot de gewenste consistentie wordt bereikt.
 1. Gebruik verse kruiden en smaken als knoflook, basilicum, peterselie, selderij en gember in je recepten.
 1. Sap uit de winkel zit merendeels vol suikers en toevoegingen, maak je eigen sap van vers fruit.
 1. Zelf brood bakken is een fantastische manier om er zeker van te zijn, dat het brood alleen uit gezonde ingrediënten bestaat.
 1. Stoom of kook je groenten met eigen kruiden en gebruik geen ingeblikte groenten, waarvan je niet weet wat erin zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.