Puur Eten Dieet

Wat is de PUUR ETEN Dieet?

Puur eten dieet

caloriearm koken met kool

De Puur Eten Dieet is een levensstijl waarin vers wordt gekookt en gebakken, zonder potjes, zakjes, poeders, suiker en zout. Deze dieet is zeer geschikt voor mensen met hoge bloeddruk, hartkwalen, cholesterol problemen , allergieën en huidproblemen.

Alles eten wordt puur en met liefde bereid. Smaken worden toegevoegd met natuurlijke kruiden en pure ingrediënten. Sauspoeders, mixen als macaroni kruiden, kant en klare potjes met saus en zo voort worden beslist niet gebruikt. Geen kunstmatige toevoegingen, geen zout en geen suiker, toch zitten alle maaltijden vol smaak.

In deze dieet worden geen uitzonderingen gemaakt. Uit eten gaan is dus wel een beetje moeilijker als bij andere diëten, maar wordt ruimschoots goedgemaakt, door gezellige etentjes thuis en bij familie en vrienden. Ik wil niet zeggen dat dit de gezondste dieet van de wereld is, maar voor mensen met ziektes, aandoeningen en allergieën is dit wel een uitkomst.

Veel ziektes, aandoeningen en allergieën worden veroorzaakt door milieuvervuiling en toevoegingen in kant en klare producten. In Nederland hebben wij wel een goede wetgeving wat toevoegingen in eten betreft, maar de een is er gevoeliger voor als de ander.

Dat zout en suiker diabetie, nierziektes en cholesterolproblemen kan geven weten wij wel allemaal. Maar soms komt de punt dat de dokter zegt, je mag het niet meer hebben en dan sta je daar en weet niet wat je moet doen. Ook brengen zout, suiker en toevoegingen problemen voor het gewicht. Wil je afvallen, dan is het altijd beter om deze dingen weg te laten.

De puur eten dieet is dan wel vrij radicaal, maar ook doeltreffend als het om afvallen en gezondheid gaat. Zout en suiker zijn smaken die wij erg waarderen, maar als wij het niet meer mogen hebben is het mogelijk om daar met vervangende smaken goed mee te leven. Zo geven selderijblad en de bladeren van maggieplant een soort zoutsmaak die erg bevredigend is. Suiker uit de natuur zoals honing en rietsuiker mogen wel weer, al is het wel met mate.

De boerenkool smoothies waarvan ik de recepten hier eerder heb gegeven, zijn er een goed voorbeeld van.  Puur eten is geen straf voor die die het volgen , maar een gezonde en ook lekkere levensstijl.  Een levensstijl die je gezond laat afslanken, maar ook helpt om je lichaam gezonder te maken en gezond te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.