Groene Smoothies

Voeg gezonde Smoothies aan je dieet toe

Makkelijke manieren om gezonde smoothies in je dieet toe te voegen

gezonde smooties

Smoothies zijn fantastisch om het meeste uit je voeding te halen. Normaal, als wij fruit of groente eten, snijden wij belangrijke en vitamine en mineralen rijke delen ervan af. De schil, de pitten en de bladeren hebben vaak meer voedingsstoffen als het fruit of de groente zelf. Met een goede blender merk je daar niks meer van terug, maar geniet je wel ten volste van alles goede.

Wortelen zijn vanwege hun zoete smaak, erg geschikt om aan smoothies toe te voegen. Ook hebben ze minder calorieen als zoet fruit. Zorg er wel voor, dat ze vers zijn. Verse groente en fruit hebben meer vitamines en mineralen als oud fruit en een veel frissere smaak.

Probeer altijd groente en fruit te combineren in je smoothies. De meeste groentes zijn makkelijk in een blender te verwerken en rauw te nuttigen. Op deze manie krijg je gelijk alle nodige bouwstoffen die je nodig hebt binnen. Groente heeft in het algemeen minder calorieën als fruit, waardoor je makkelijker gezond kunt afvallen.

Smoothies horen vandaag de dag in elke gezonde levensstijl. Je raakt er gauw gewent aan, zeker omdat jij je fit en energiek gaat voelen, als je ze regelmatig drinkt. Je zult merken, dat je ze mist als je een dag overslaat. Soms heb je geen tijd om ze te maken, maar geen nood. Maak als je wel veel tijd hebt iets meer en vries ze in. Dat kan in een plastic waterflesjes, een plastic beker met folie afgedekt of in ijsblokjesvormen. In de koelkast blijven ze meestal maar een paar uurtjes goed.

Met smoothies heb je wel meer groenten en fruit nodig, maar aan gezond eten kun je beter niet besparen. Als je vrienden en familie hebt die een volkstuin hebben, fruitbomen, een boerderij of vaak in grote hoeveelheden bij de boer kopen, kun je waarschijnlijk goedkoper aan fruit en groente komen. Je kunt ook zelf een boer zoeken die grotere hoeveelheden voor minder verkoopt.

Voeg ijsblokjes toe aan je gezonde smoothie. Dat kan op 2 manieren. Of je blend ze mee of voegt ze later toe. Een lekker ijskoud drankje is heerlijk op een hete zomerse dag en je weet dan precies wat erin zit en of het in je dieet past.

Zoals gezegd, gezonde smoothies passen in elke dieet, zijn makkelijk te maken en geven je alle vitamines en mineralen die je nodig hebt. Als je geen idee hebt wat je precies erin moet doen vraag dan de 10 Gratis Gezonde Smoothie Recepten aan. Je zult gauw merken, dat het heel makkelijk is om gezond te leven.

Ik wens je veel plezier met deze makkelijke manieren om smoothies aan je dieet toe te voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.