Mentaal afvallen

Mentale Dieetsabotage – Stress Eten

Stress eten als mentale dieetsabotage

eten vanwege verveeling

Heb je ooit eens een periode aan stress eten gedaan? Omdat je werk erg druk was, de kinderen vervelend of de vrienden erg hulp behoeftig? Heb je weleens jolig verkondigt na een  dag hard werken, dat je aan comfort eten toe bent? Als dat vaak zo is, dan laat jij je emoties bepalen wat je eet en niet je gezonde verstand.

Dit heet stress eten. Stress eten is als iets serieus te beschouwen. Net als sommige mensen die na een sigaret snakken of na een glaasje drank, grijp jij na chips, snoep of naar een vette hamburger. Dit saboteert elke dieet.

Deze eetgewoonte helpt je om rustig te worden, na een lange dag vol ergernissen. Al het inplannen, kopen of bereiden van de maaltijd helpt je om te ontspannen. Je maakt je hoofd even leeg door alleen met het heerlijke voedsel bezig te zijn.

Maar het zorgt er ook voor dat je niet bewust eet. Merendeels zorgt het er ook voor dat je erg ongezond eet. Een keertje is natuurlijk geen probleem, maar als het te vaak voorkomt, zul je dat aan je gewicht en je algemene gezondheid merken, Ook zal je het steeds vaker nodig hebben, net als bij elke andere verslaving, zoals roken, alcohol en medicijnen. Hulpmiddelen werken altijd maar eventjes en een verslaving is zwaar om af te leren.

Stress eten is een erg hardnekkige mentale dieet saboteur en het werkt ook andersom. Als je erg tevreden met je werk bent wil jij je nog eens belonen met iets lekkers. Als jij veel volbracht hebt, anderen hebt kunnen helpen of de kinderen tevreden in bed liggen. Je viert je succes, je goed gevoel dan met eten.

Je kan dus beter een andere mentale plan maken om je beter te voelen. Je eet dan namelijk ook niet omdat je honger hebt, maar omdat je iets wil verdringen in je hoofd of om een fijn gevoel langer te laten duren.

Een wandeling aan de frisse lucht, een warm bad, meditatie, yoga, sporten, een leuke muziek aanzetten helpen beter en saboteren je dieet niet. In tegendeel, lichaamsbeweging en een goed humeur helpen je enorm, om sneller vet te verbranden.

Versla het stress eten. Doe niet aan de mentale dieetsabotage die je telkens verteld dat eten je emoties en stress kan verdrijven en je bent een stap dichter bij een levenslang gezond slank lichaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.