Gezond eten

Gezond en veilig Barbecuen

Hoe barbecue je gezond en veilig tijdens het warme weer?

barvecue

Eindelijk is het zover. De regen en de kou zijn tijdelijk verdreven en wij kunnen weer vol plezier en goede moed aan de buitenactiviteiten beginnen, zoals barbecueën. Om er ook achteraf nog plezier en leuke herinneringen aan te hebben, zijn wel enkele veiligheidsregels nodig.

Gebruik aanmaakvloeistof , geen olie of benzine. Zet de barbecue op een vuurvaste en stevige plek en zorg ervoor, dat de wind geen vonkjes richting brandbare spullen kan brengen, Denk hierbij aan tafelkleden, droge bladeren, de partytent en je kleding. Het beste is om altijd een emmer water of een brandblusser bij de hand te hebben.

Wat verder nog heel belangrijk is, is om goed met het voedsel om te gaan. Zet niet teveel rauw vlees en vis tegelijk op tafel. Bewaar zoveel mogelijk in de koelkast of in een koelbox. Leg rauwe vis en rauw vlees nooit samen op een bord. Zodra ze warmer worden beginnen beide bacteriën te kweken, maar beide verschillende, die voor veel ongemak kunnen zorgen. Ook kip kan je beter op een aparte bord leggen. Het beste koel je de borden goed voor, maar de warme lucht en de zon zal alles gauw opwarmen. Hou het eten dan ook het liefst in de schaduw.

Restjes vlees en vis welk buiten hebben gestaan, nooit rauw in de koelkast terugleggen. Ook niet invriezen trouwens. Bak het overgebleven vlees en gebruik het eventueel de volgende dag in een salade of op brood. Een keer gebakken en daarna gekoeld bewaard, kan het ook ingevroren worden of opnieuw opgewarmd.

Groentes die in aanraking zijn geweest met rauw vlees ook goed doorgaren. Deze kun je de volgende in een saus verwerken of koud op brood eten. Hetzelfde geldt voor fruit natuurlijk. Marinades kun je door even stevig te laten koken steriliseren, maar niet alle kruiden houden dan hun smaak. Sausen en boter kunnen beter weg hun weg naar de prullenbak vinden.

Veel plezier bij het barbecueën, en als je alles in acht neemt is alleen nog maar goed humeur nodig om van je barbecue een feest te maken. Ik zal hier gauw slanke barbecue tips neerzetten. Schrijf je in, in de nieuwsbrief, mis niks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.