Caloriearm Diet

Te laat om voor de zomer af te vallen?

Er komt een hittegolf onze kant op

Het is te laat om nu nog af te vallen voor deze warme tijd, waarin je in je mooiste jurk of korte broek wilt paraderen. Maar geen nood, deze hittegolf duurt maar circa 2 weken, daarnaar is even weer regen aangezegd. Maar mis je kansen niet voor de echte warme zomer.

afvallen met surfen

 

Het voordeel van het warme weer is, dat wij minder honger hebben en zeker geen trek  in calorierijke maaltijden. Een probleem hebben wij echter wel, met warm weer hebben wij meer dorst, wat ook gezond is, maar vaak calorierijk. De zomer is dan ook een uitstekende tijd om alles op een rijtje te zetten. Uiteraard waren wij liever nu al slank, maar even goed kunnen wij dat nu worden.

Het belangrijkste aspect nu, is het drinken. In normale tijden moet je zeker 2 liter vocht per dag tot je nemen. In extreme weersomstandigheden ga je het best naar 3 liter of meer. Dit geld trouwens ook voor extreem koud weer.

3 liter frisdrank, sap of wijn en bier bevatten gauw 3000 kcal. je kunt lightdrankjes gebruiken, maar die brengen weer gezondheidsrisico’s met zich mee. Gewoon water uit de kraan is ontzettend saai en het koele ijs lokt je aan all kanten.

Maak je eigen drankjes. Met meloen welk erg waterrijk is, citroen en kruiden kan je lekker water maken. Ook kan je dat invriezen voor een lekker afkoelend ijsje. Vul en kan met water doe er een paar schijfjes citroen in, paar gekneusde kruiden, munt en basilicum zijn erg geliefd daarin, voeg wat appelschijfjes of meloenballetjes toe en je hebt ook nog eens een heerlijke snack

Yoghurt met fruit en stevia vult, is gezond en caloriearm. Verse sla met tonijn op waterbasis of ei, tomaten en kruiden zijn op warme dagen een super lunch. In de avond gegrild vlees, met worteltjes of boontjes en gepofte aardappelen met een dressing van crème fraiche en kruiden maakt je super blij en kilt lichaamsvet.

Het voordeel van warm weer is ook nog eens dat je meer beweegt. Vaak worden uitstapjes gemaakt, ga je zwemmen, lekker door de winkelsteegjes, echt deze bewegingen tellen ook. Laat je alleen niet verleiden om op deze dagen teveel bij de krampjes en op de terrasjes te snoepen. Wees je bewust wat je daar koopt of besteld.

Dus ook al ben je te laat voor de aankomende hittegolf, buit deze dan uit, werk aan je lijf en dan ben je gauw een paar kilo’s kwijt. Laat de zomer dan maar komen, je bent er klaar voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.