Caloriearm Diet

Zoetstof Stevia

Is Stevia een goede suikervervanger?

stevia

De meeste zoetstoffen, zeker die in industrieel gebruikte drankjes en voedingsmiddelen zijn  ongezond en sommige zelfs hoog gevaarlijk. De zoetstof Aspartaam is daar een groot voorbeeld van. Gebruikt in veel artikelen en bij meervoudig gebruik verslavend en ziekmakend, zoals nu bekend is.

Stevia is een vrij nieuw zoetmiddel in Nederland, veilig verklaard, zoals eerder Aspartaam ook, 300 keer zoeter als suiker en geschikt voor alles. Zoet je koffie of thee ermee, je muesli, je yoghurt, je cake. Nul calorieen en geen bijwerkingen. Zeggen ze.

Mij leek Stevia een goede zoetstof, zeker omdat die 100% natuurlijk is , dus ik begon die te testen. Als leek ging ik naar de winkel haalde een pot steviapoeder. Helemaal super, mijn thee, mijn koffie smaakten beter als ooit, zeker vanwege de mindere kcal, aardbeien met steviasuiker waren een uitkomst, zo heerlijk zoet en lekker, mijn muesli en yoghurt een feest.

Nu bak ik een cake ermee, dacht ik. Fout. Ten eerste had ik een hele dure pot van 3.50 euro nodig voor één cake, ten tweede smaakte de cake overal naar , maar zeker niet zoet. Mijn fout dacht ik, opnieuw. weer een mislukking.

Na zwaar, echt zwaar research, op internet zijn ze nog niet echt zeker van stevia, dus ik moest richting bedrijven en kenners, heb ik geleerd, dat in de potten stevia poeder niet alleen stevia zit, maar ook andere stoffen omdat stevia licht van gewicht is en het voor leken  moeilijk is om de juiste hoeveelheid te gebruiken.

Ten einde raad heb ik nu Stevia zaadjes gehaald, want dat stevia een super zoetstof is weet ik onderhand. Dat de industrie van deze super mogelijkheid om suiker te vervangen een puinhoop maakt weet ik nu ook zeker. Ik kweek dus nu mijn eigen plant, gebruik de blaadjes en heb geen last van gekke toevoegingen.

Bij the way Coca Cola heeft de stevia ook ontdekt, ze zoeten de light drankjes daar nu ook mee, weg met gevaarlijke zoetstoffen, hallo natuurlijk zoet uit de natuur.

Dus mijn raad, haal stevia zoetstof uit goede natuurwinkels, niet uit de supermarkten, die knoeien ermee of kweek de plant zelf Dan maar even oefenen hoeveel te gebruiken maar geen rommel erin. Ik ben fan van Stevia.

Stevia heeft bacterieremmende eigenschappen, in tegendeel van suiker, welk bacteriën voed. Zit vol vitamine A en C, calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium, natrium en zink.

Het lichaam wil nog wel eens suikersmaak herkennen als calorierijk, ook al heft het geen calorieën, maar tot eindelijk is een lichaam niet dom en als je niet overdrijft, kun je met stevia als vervanger van suiker afvallen.

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.