Gratis Lessen

Supersnelle Diëten

Hoe snel kun je veilig afvallen?

overtollige huid na afvallen

Er zijn advertenties die je vertellen dat in een hele korte periode heel veel kilo’s kunt afvallen. Sommige vertellen je zelfs dat je een hele kledingmaat kunt verliezen in een week.

Veel mensen gaan aan deze diëten beginnen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat deze veilig zijn. Ook geloven ze dat ze eerst maar eens even heel snel moeten afvallen om een goede start te hebben. Als ze eraan beginnen geloven ze stellig, dat ze in super korte tijd  hun ideale figuur kunnen hebben.

Super snel gewicht verliezen is nooit een goed idee. De enige manier om super snel gewicht te verliezen is door levensnoodzakelijke bouwstenen in de voeding weg te laten. Of door een hongerdieet, een dieet waar je alleen maar een ingrediënt of een soort maaltijd mag eten of door tot de punt van uitputting te sporten zonder de voeding erop aan te passen.

De kilo’s zullen er in begin ook snel vanaf gaan, als je aan een crashdieet begint, maar je verliest meer als vet. Het eerst wat jij verliest met een crashdieet is watergewicht. Als je doorgaat verlies je ook spieren en wordt je immuunsysteem zwakker, je verliest energie en je gezondheid.

Als je te snel gewicht verliest, gaat je metabolisme ertegen vechten. Je stofwisseling gaat omlaag, omdat je lichaam zijn calorieën nodig heeft om te functioneren. Ten eerste heeft alles wat werkt in je lichaam voeding nodig en ten tweede heb jij energie nodig om gewoon te kunnen functioneren. Een keer dat je stofwisseling op zijn laagste punt is, zul je ook niet meer afvallen en zal het behoorlijk zwaar worden om deze weer omhoog te krijgen. Vanaf dat moment wordt je al dikker van een normale boterham.

Ongezond afvallen heeft ook nog eens een negatieve effecten op je uiterlijk. Je haar wordt dof en kan zelfs uitvallen, je huid wordt vaal en rimpelig, je tandvlees bloed, je krijgt zweertjes in de mond, wondjes helen langzamer en je nagels zijn splinterig. Ook kan je menstruatie bij vrouwen onregelmatig worden en de libido bij mannen zakken.

Een ander nadeel is ook nog eens, dat je spiermassa verliest en eens je weer normaal eet, gaan de verloren spieren zich niet zomaar weer opbouwen, maar opvullen met vet. Ook zal het vet terugkeren op de plekken, waar je ze liever niet hebt.

Een pond lichaamsgewicht staat gelijk aan 3500 calorieën. Dus als de adverteerders beweren dat je veilig 10 pond (5 kilo) gewicht kunt verliezen in een week ….. reken maar uit. Om 35000 kcal in een week te verliezen moet je echt extreem diëten en dat doet je lichaam dus nooit goed.

De veiligste manier is om een halve tot een kilo per week te verliezen. Maar als je aan een nieuwe dieet begint mag je rustig in de eerste 2 weken 2 tot 2.5 kilo afvallen. Absoluut niet langer als 2 weken, als je gezondheid en je uiterlijk je lief is. Daarna ga je dus het beste op een rustigere manier verder. Langzaam, maar zeker afvallen is de beste manier om ook blijvend af te vallen.

Schrijf je ook in op de Nieuwsbrief voor waardevolle tips, recepten en belangrijke updates . Ook geef ik regelmatig zeer hulpvolle gratis e-books weg aan mijn lezers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.