Caloriearm Diet

Dik door verkeerde Keuzes

 

calorieën tellen

Veel mensen zijn NIET te dik omdat ze TEVEEL eten, maar omdat ze verkeerde keuzes maken. Vaak door onwetendheid, vaak door omstandigheden en vaak door verkeerd aangeleerd gedrag.

Ik heb het hier vaak over calorieën tellen, maar het doel is, om bewust en verantwoord te eten. Eens je beseft in welke levensmiddelen en drankjes  veel calorieën zitten en welk eten je dik maakt en welk helpt om veel calorieën te verbranden, hoef je van je leven nooit meer calorieën te tellen.

Gewoon minder calorieën eten, jezelf uithongeren, zal je even laten afvallen en daarna dubbel zo hard laten aankomen. Alleen nog maar een paar voedingsmiddelen eten en de rest weglaten, geeft ook alleen een tijdelijk resultaat. Geen vet eten, helemaal geen kolenhydraten eten, suiker compleet weghalen zijn ook verkeerde keuzes. Je zult je lichaam tekort doen ermee en het is zelfs gevaarlijk om daarvan je levensstijl te maken.  De paleo dieet is daarvan een uitzondering, omdat daarin sterk wordt gelet, dat het lichaam alles wat nodig is ook binnen krijgt. Paleo is ook meer een keuze om je lichaam van allergieën te ontdoen of gewoon om een aparte gezonde levensstijl aan te nemen.

Buiten de dieet om maken wij gewoon verkeerde keuzes in wat wij eten. Even een normale portie van een hamburger met patat, een frisdrank en veel sauzen geeft al vaak de helft van de calorieën die wij mogen eten op één dag. Nu zou je de rest van de dag dus heel erg moeten oppassen, wat je eet. Maar omdat dit eten de bloedsuikerspiegel snel laat dalen, ben je al gauw geneigd om even een paar snoepjes of een koekje te eten. Ook deze portie is niet groot, maar heeft veel calorieën en houd niet lang voor. S’morgen een muesli met suiker, s’middags een boterham met gebakken ei, tussendoor snel een kroket en ‘avonds om te ontspannen een paar chips. Tussendoor drink je koffie met suiker, sap, melk en in de avond een wijntje of een glas bier en je zit op 5000 calorieën, zonder erg veel gegeten te hebben.  De gemiddelde mens heeft 2000 kcal nodig per dag, geen 5000, dus 3000 kcal gaan zich als vet vastzetten op je lichaam.

Er zijn dus veel verkeerde keuzes, waarin wij niet veel maar verkeerd eten. De oplossing is simpel, en toch kan je veel eten. Je moet je er bewust van zijn wat je eet en drinkt, wat het met je lichaam doet en om te beginnen, waar het verkeerd gaat bij jouw. De samenstelling is belangrijk, de hoeveelheid van bepaalde stoffen ook en je moet je ervan bewust zijn dat het gene je drinkt ook meetelt. Overstappen op zoetstoffen is geen permanente oplossing, omdat de meeste zoetstoffen vooral in kant en klare drankjes en eten je lichaam niet goed doen. Light producten hebben zelden echt minder calorieen, al helpt het wel een beetje.

in mijn boek ‘Levenslang Gezond Slank‘ leg ik dit allemaal uitgebreid en stap voor stap uit. Vanaf het ontbijt tot de avondsnack eet je lekker, gezond en val je zelfs af zoveel nodig. Geen honger, geen kwelling, zelf pizza’s en hamburger recepten staan erin, want met de juiste strategie, indeling en recepten kan ook jij levenslang gezond slank zijn. De goede keuzes maken en de slechte keuzes herkennen is simpel, eens je het weet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.