Caloriearm Diet

Light Producten bij het Afvallen

Afvallen met Light Producten

light en 0 calorie producten

Afvallen door alleen nog maar light of 0 kcal producten te gebruiken klinkt als te mooi om waar te zijn. En dat is ook zo. Laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen, als het zo makkelijk was, dan had niemand meer overgewicht.  Als het echt op een onschadelijke manier zou helpen, dan produceerden de fabrikanten niets anders meer. Helaas zitten er bijwerkingen bij, net als bij medicijnen, waardoor je niet alleen niet afvalt, maar ook nog eens ziek kunt worden.

Afvallen met light drankjes

Cola light, sinas light, sap light, heerlijk, het lijkt erop dat je ineens weer van alles mag drinken. Wat een sprookje, drinken en eten de hele dag door en niet aankomen. Helaas, ik moet je wakker schudden, het is NIET zo. In veel light producten zitten zoetstoffen of stoffen van planten die op lange termijn en veelvoudig gebruikt, lichamelijke klachten geven. Denk daarbij aan maag en darm klachten, leverstoringen, nierfalen e.a. . Als iets schadelijk is wordt het meestal wel uit de winkel gehaald, maar er wordt geen rekening gehouden met overmatig gebruik.

Het is gewoon een eeuwige strijd tussen ons diëtisten en de fabrikanten. Hun willen hun klanten niet kwijt omdat die toevallig willen afvallen, dan verliezen ze grof geld. De fabrikanten brengen dus spullen op de markt die de klanten aan hun binden ook tijdens een dieet. het maakt hun geen ene moer uit of het gezond of ongezond is, als ze maar geld verdienen. Wij willen dat mensen verantwoord en gezond leven en afvallen. Echt afvallen, blijvend afvallen, zonder gezondheidsschade. Wij gunnen jullie een leven met een GEZOND slank lichaam.

Drink liever zelfgemaakt water met een smaakje, dat is super gezond en heeft geen bijwerkingen.

 

light chips

 Overdaad schaad altijd, ook bij light producten

Het probleem bij de meeste mensen is, dat ze denken als het geen of weinig calorieën heeft, dan kan ik er toch zoveel van nuttigen als ik wil. Light-chips hebben nog steeds teveel kolenhydraten, alleen minder vet, dus helaas de calorieën zijn nog steeds te veel.

Wel is het handig om bij het koken light producten te gebruiken of light kaas te kiezen boven volvette kaas. magere vleeswaren  boven vette vleeswaren. Dat scheelt aan calorieën en is niet schadelijk. Belangrijk is echter wel dat je erop let om genoeg goede vetten binnen te krijgen. Vette vis per voorbeeld of avocado en noten. Als je nu alleen nog vetarm eet, ben je ook nog eens een saboteur van je eigen motor, de stofwisseling. Je lichaam heeft een geheugen, als het van iets te weinig binnen krijgt reageert het gelijk met reserves aanmaken.

Wat is nu wel goed?

Als je caloriearm eet en ermee wilt afvallen, is een uitgebalanceerde voeding nodig. Je moet als het ware leren omgaan met wat je eet en drinkt om niet in een jojo effect terecht te komen. Je past dit in, in je levensstijl. Minder slechte kolenhydraten en vetten en niet ineens op één ,voor het lichaam slechte, calorieën toevoer gaan zitten. Leer om te eten wat je nodig hebt, beweeg regelmatig en snoep en snack minder. Laat vooral zoveel mogelijk de (light-) drankjes staan, drink veel water of thee. Leef light, maar wel op een natuurlijke en gezonde manier.

Voor een gezond zoet leven zonder schadelijke light producten kan ik je de cursus Natuurlijk Suikervrij aanraden. Witte suikers zijn lege kolenhydraten, maar gelukkig bestaan er genoeg gezonde alternatieven die wel iets bijdragen aan de voeding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.