Gezond eten

Gezond – Kweek je eigen Groentes en Kruiden

Eigen groentes en kruiden voor een gezond slank lichaam

kruiden en groentes kweken

Elk jaar om deze tijd heb ik een aantal zelf gekweekte plantjes op de vensterbank staan. Half februari zaai ik tomaten, paprika, radijsjes, wortelen, lente uitjes meloenen en courgettes in potjes en in een kweekbak. Ook zaai ik o.a. kruiden als peterselie, bieslook selderij en oregano. Ik verzorg deze kleine plantjes met veel liefde en geef gezonde voeding en water aan hun. Half mei zet ik ze buiten in grote bloempotten of  gewoon in de grond en later  heb ik mijn eigen ingrediënten zonder gifstoffen en schadelijke bewerkingen. Verser en gezonder kun jij het niet hebben.

Nu is tuinieren niet altijd makkelijk, maar een tomatenplantje of pompoen groeit bijna vanzelf en de kruiden hebben ook weinig verzorging nodig. Het is een bijzonder goede hobby wat je leert om bewuster met je eten om te gaan. Elke balkon of tuin heeft wel een klein plekje vrij om een pot met groentes of kruiden neer te zetten .

Het vergt allemaal  een beetje geduld, maar als je ziet hoe van de tere plantjes sterke planten worden en als de eerste vruchten eraan zitten weet je dat je straks zeer smakelijke en gezonde groentes en kruiden kan gebruiken bij het koken. En geloof mij, je proeft het. Voor het geld hoef je het niet te doen, al is het wel gratis eten dan, maar wel voor de smaak en om je lichaam het beste te geven, wat je kan geven.

Voor wie niet wil tuinieren, groente en kruiden uit de supermarkt of van de markt zijn ook gezond, je moet ze wel extra wassen om eventuele pesticiden te verwijderen.

In de zomer zal ik dan ook vol trots mijn eigen gekweekte groentes en kruiden op deze blog laten zien. Ook zal ik vertellen hoe je deze lange tijd kunt bewaren of inmaken zodat je ook in de winter van deze traktatie voor een gezond slank lichaam kunt genieten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.