Ingrediënten

Citroen – Handig Hulpje bij het Afvallen

Citroen – Gezond, Smaakmaker en handig hulpje bij het Afvallen

citroencool

Gezond en mooi met citroen

Dat de citroen vol vitamines zit, is wel algemeen bekent, niet alleen vitamine C zit erin, maar ook  A vitamines, B vitamines en een aantal mineralen. De grote hoeveelheid vitamine C wordt graag gebruikt bij  verkoudheden, in hete citroenthee of in een warme grog. Regelmatig citroen gebruiken bij het eten verhoogd de weerstand tegen ziektes. Een spoeling met citroenwater laat het haar glanzen en de citroen is ook erg geschikt om de huid schoon te maken en tanden te bleken. Voor de huid , wrijf je huid in met een schijfje citroen voor de nacht en spoel s’morgens uitgebreid af. Om je tanden te bleken, na het tandenpoetsen een paar druppels citroen op je tandenborstel doen en goed inwrijven. Daarna goed spoelen omdat anders de tandglazuur wordt aangetast.

Citroen

De citroen als handig hulpje bij het afvallen

Er zijn heel wat dieetpillen op de markt met citroenextract en er zijn ook een aantal citroen diëten. Echter geven deze niet het effect wat ze beloven. De citroen is net als elke andere vrucht of kruid geen wondermiddel, welk kilo’s weg tovert. Wel heeft de citroen een aantal goede eigenschappen die bij het afvallen helpen.

Ten eerste is de geur van een citroen speeksel opwekkend. Dat houd in dat zelf in kleine hoeveelheden, die je niet eens ruikt, je al extra speeksel aanmaakt. Speeksel zorgt voor een goede spijsvertering en de optimale opname van bouwstenen in je lichaam.

Ten tweede zorgen de citroenzuren ervoor dat sommige kolenhydraten niet gelijk in vet omgezet worden, maar geleidelijk. Helaas werkt dit niet op alle kolenhydraten, hoeveel citroen je ook gebruikt. De citroen geeft gewoon een extra boost aan je stofwisseling, maar is geen opruimdienst voor verkeerd voedsel.

Ten deerde dient de citroen als caloriearm smaakmaker bij drankjes en in je eten.

citroen water

De citroen als smaakmaker

De geraspte citroenschil geeft een extra fijne smaak aan het eten, de sap van de citroen is bijna overal inzetbaar. Denk aan vis en schnitzels, een paar druppels daaroverheen maakt het heerlijk, in salade, over fruit, in de jus, alles smaakt beter met citroen. Zelf ben ik er echt een grote fan van om citroen zoveel mogelijk te gebruiken.

Maar met citroen kan je water ook een bijzondere smaak geven. Water drinken is bij elke dieet een MUST. Maar telkens een glas water uit te kraan halen is enorm saai. De smaak van water verveelt soms en soms wil je gewoon iets drinken wat net iets chiquer of spannender is. Tip: Vul een kan of glas met water en ijsblokjes en doe er een paar schijfjes citroen in . Laat een half uurtje in de koelkast inwerken, hoe langer hoe intenser de smaak is. Een schijfje op de rand laat het er gelijk iets chiquer uitzien. Een hele citroen heeft 10 kcal, 2  a 3 schijfjes per glas is dus te verwaarlozen qua calorieën.

Ideeën voor drankjes met citroen
  • citroen en munt
  • citroen en blauwe bessen
  • citroen, komkommer en munt
  • citroen, munt en lavendel
  • citroen en basilicum
  • citroen en gember

Om  mee te nemen naar per voorbeeld je werk, vul een lege en schone halve liter fles met citroen (eventueel kruiden) en water en leg het even een uurtje in de vriezer. Lekker verfrissend, gezond en smakelijk.

Leer meer bij Natuurlijk suikervrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.