Paleo Dieet

Paleo en Cholesterol

 De Paleo Dieet en het Cholesterol

paleo en cholesterol

In de Paleo dieet wordt veel vlees en vis gegeten, weinig slechte  kolenhydraat houdende bijgerechten zoals pasta, gewoon brood en aardappelen. Maar ook en vooral in de paleo dieet wordt op de gezondheid gelet. Alles is gluten- en lactosevrij en op Cholesterol letten hoort er natuurlijk ook bij. Echter als jij de gerechten van paleo een keer door hebt, dan hoef je er op zich niet eens op te letten, alles is bij voorbaat al gezond.

Ik heb de paleo dieet hier al vaker besproken, maar al je echt het fijne ervan wilt weten kun je een gratis minicursus krijgen met 10 overheerlijke paleo-recepten om uit te proberen. Schrijf je in. in onze nieuwsbrief en ontvang dit geheel gratis. Ook de invloed van cholesterol en waarom je geen calorieën meer hoeft te tellen wordt in deze cursus besproken. Stel je voor, eindelijk ben je vrij van al dat gereken en nadenken over calorieën, je valt blijvend af en bent fitter als ooit. Gaaf toch !

Goed en slecht cholesterol

In elke dieet heb je goed en slecht cholesterol. Goed cholesterol is meestal plantaardig, komt van vette vis, maar ook alle andere vissoorten en van bewust met vlees en vet omgaan.

Slecht cholesterol komt van  vette (room-)sausen, croissantjes, koekjes, suiker, taart, pudding en noem maar op. Dierlijke vetten zijn merendeels ook niet goed, maar mits goed gebruikt geen gevaar. Biologische vleesproducten zijn helemaal het beste, omdat daar geen hormonen en ander raar spul in voorkomt. Het eten van volkorenproducten helpt om slecht cholesterol te binden en te verwijderen. Dit geldt ook voor quinoa, zaden en noten, die merendeels in de paleo diëten gebruikt worden.

Cholesterol in zuivel

In de paleo dieet wordt met mate en/of geen zuivel gegeten en gedronken. Zuivel is een dierlijk product met dierlijke vetten dus cholesterolverhogend. Nu heeft je lichaam wel een bepaalde mate aan cholesterol nodig om goed te functioneren, maar geen overdaad en het liefst de gezonde vorm ervan. Melk, yoghurt, kwark, room  en kaas bevatten voornamelijk dierlijke vetten., natuurlijk, de basis hiervan is de melk van de koe, geit of schaap.

De koe schijnt de meest ongezonde melk te hebben, maar melk van geiten en schapen heeft wel een sterkere smaak, waar je in begin erg aan moet wennen. Nu heb je 50% kaas, gedeeltelijk ontvet, maar nog steeds zitten er dierlijke vetten in dus. Magere melk, magere yoghurt en kwark blijven nog steeds cholesterolverhogend, mits verstandig gebruik geen probleem. In de paleo ken je dit probleem dus niet. Zuivel wordt weinig gebruikt, maar er zijn zat goede alternatieven te vinden bij de paleo dieet.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.