Recepten Ontbijt

Ontbijt Ideeën – 300 kcal

gezonde ontbijt ideeen onder de 300 kcal

Caloriearm afvallen wil niet zeggen, dat het ontbijt saai of telkens hetzelfde hoeft te zijn. In tegendeel er zijn enorm veel variatiemogelijkheden. Als je regelmatig een ander soort ontbijt eet, zorg je er ook voor dat je stofwisseling  omhoog gaat. Eet je elke dag hetzelfde dan went je lichaam heel gauw aan deze regelmaat en dan kan het moeilijk worden om je lichaam weer zover te krijgen, dat je meer mag eten. Met andere woorden, dat je, zodra je je calorieën opvoert, na het bereikte resultaat weer aankomt.

Dit is een van de basisregels om na een dieet niet in een jojo effect terecht te komen.

Als ontbijt kun je o.a. een muesli eten, een smoothie drinken, brood eten, een salade maken of iets bakken.

Voorbeeld muesli van Cornflakes: 50 gram cornflakes met 10 g hazelnoten, 100 gram magere yoghurt, 1 appel in stukjes en 1 theelepel honing zijn 306 kcal.

Voorbeelden broodmaaltijden: 2 schijven bruinbrood, belegt met 2 plakken ham, 1 theelepel 50% mayonaise, 1 tomaat, 4 schijfjes komkommer, en 1  fijngehakt blad spitskool bevatten 300 kcal . Kijk voor de kcal van broodbeleg voor meer variatie.

Je kan ook een schrijf brood eten met de salade of een beetje vlees van de dag ervoor, een soep maken van groente restjes. Dit zomaar als idee, daar moet je dan zelf de calorieën van uitrekenen.

TIP: Gebruik weleens mosterd of sambal op je brood of vlees, die bevorderen je stofwisseling en hebben weinig calorieën. Rauwe uitjes, lente uitjes, alle koolsoorten, augurken in schijfjes hebben ook amper calorieën werken hard mee aan de vetverbranding.

2 beschuit met 1 halve banaan en 200 gram aardbeien belegt zijn nog geen 200 kcal. Je kan dan nog een gekookt ei eten voor het eiwit of 15 gram noten om aan de 300 kcal te komen en alles wat je nodig hebt aan bouwstenen.

Voorbeeld van een gebakken ontbijt: 200 gram gebakken andijvie met 2 gebakken eieren en 1 gesneden tomaat, GEEN brood zijn ook circa 300 kcal. Je zit ook zonder brood lekker lang vol.

Een gemiddelde smoothie met wat nootjes  of yoghurt ligt rond de 150 kcal, kijk hiervoor bij mijn calorienarm maar voedzaam smoothie recept of schrijf je in in onze nieuwsbrief en ontvang 10 gratis smoothierecepten met een heleboel tips over smoothies.

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.