Gezond eten

Vitamines bij Ziekte

Extra Vitamine bij Verkoudheden en Griep

gezonde vitamines

Het is eind februari, het weer wisselt met de dag en waar je ook loopt kom je snotterige en hoestende mensen tegen. Ook ik zit hier nu te niezen, te proesten en mijn hel hoofd zit vol met ongewenste vloeistoffen. Het lichaam doet zeer en slapen is erg lastig. Vooral lastig voor mijn man, gezien mijn neus dicht zit, snurk ik zo hard, dat voor hem slapen ook onmogelijk is. Tijd om extra vitamines te gebruiken om de afweer van mijn lichaam hulp te bieden.

Vitaminepillen gebruiken of liever gewoon gezond fruit eten?

Nu is er een verschil tussen een verkoudheid en de griep. Bij de laatste heb je ook nog eens koorts en pijn in elke bot die je hebt. De laatste griep die ik had, had ik het gevoel dat iemand achtbaan aan rijden was in mijn lichaam. De pijnen verplaatsen zich supersnel en werden regelmatig ondraagbaar.  Toen had ik weinig zin in eten. Fruit, groente en alle andere etenswaren waar je vitamine mee binnen krijgt hoefden ik niet. Dus heb ik maar naar vitaminepillen gegrepen.

Maar bij een normale verkoudheid heb ik juist veel zin in fruit, dus dan zet ik meestal een bord met sinaasappelen en kiwi’s voor mij neer en snoep daar de hele dag van. Stukjes appel zijn ook heerlijk, maar worden zo snel bruin. Tip neem zoete appels en besprenkel de appels met  verse citroensap. Je krijgt dan ook nog eens de vitamines van de citroen binnen. Appels zijn zo wie zo gezond, er is zelf een spreekwoord wat zegt : een appel per dag houd de dokter van huis.

Hebben extra vitamines nog nut bij ziekte?

De reden dat wij in februari meestal massale uitbraken van verkoudheden en griep hebben is, dat wij in de winter vaak anders eten. Ook komen wij met mooi weer meer naar buiten en openen wij ramen en deuren. Het gebrek aan zonlicht en frisse lucht brengt onze afweer omlaag. Het binnen zitten met gesloten deuren en ramen zorgt ervoor dat de virussen vrij spel hebben. Ook als iemand netjes de hand voor de mond doet bij het hoesten, zijn wij niet veilig. Alles wat die persoon aanraakt, de lichtschakelaars, de doortrek knop op de WC , de deurklinken e.a. worden besmet. Een hand geven bij afscheid, drie kusjes op de wang helpen ook de virussen te verspreiden, maar al met al hangt het toch al in de lucht.

Vitamines versterken ons afweersysteem. Een gezond afweersysteem schakelt de virussen snel uit. Stress is ook een factor die de afweer verzwakt. Vitamines helpen ook tegen stress. Natuurlijk moet jij de oorzaak van de stress bij de wortel aanpakken, maar de B vitamines helpen bij het verwerken van stress. De C vitamine geeft power en  de D vitamine helpt bij zon- lichtgebrek.  Ijzer kan niet worden opgenomen zonder C vitamine en ijzer is belangrijk voor ons bloed , de witte en de rode bloedcellen. En zo voort.

Dus ja, vitamines helpen echt. Gebruik het liefst verse vitamines, maar als niet anders kan zijn vitaminetabletten ook oké. 

Zeker bij een verkoudheid is suiker erg slecht voor ons lichaam. Gebruik suikervervangers zoals honing en stroop. Hete thee met honing, verse citroensap en eventueel een scheutje cognac voelt erg goed als wij verkouden zijn.

Cursusbox-Natuurlijk-Suikervrij

Leer gezond suikervrij te leven met gezonde suikers,
met de Cursus natuurlijk suikervrij
en zorg daarmee ook voor een levenslang gezond slank lichaam

Categorieën:Gezond eten

Getagd als:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.