Caloriearm Diet

Normale Calorieën per Dag

Normale calorieën per dag – zonder dieet

Het normale aantal calorieën wat een mens nodig heeft hangt van meerdere factoren af. Ten eerste of je man of vrouw bent, dan je leeftijd en verder je dagelijkse beweging en omstandigheden. Stress, zwangerschap, actieve sporter zijn en ziektes hebben een andere waarde. Voor echt uitgebreide informatie ga naar het voedingscentrum. Wij gaan hier even van een normaal bewegingspatroon uit en een leeftijd  van 30 tot 50 jaar. Dat is dan 2000 kcal voor de vrouw en 2500 voor de man.

Wat betekend normale calorieën per dag?

Als jij alleen de voor jouw passende calorieën per dag gebruikt, kom je niet aan. Gebruik je minder val je af. Heb jij voor de tijd teveel gebruikt, val je af als je op je normale caloriewaarde gaat. Dus even duidelijk je kan een dieet volgen van 1400 calorieën, je valt super snel af, maar je stofwisseling helaas ook. Je valt langzaam af als je vanaf nu gewoon niet meer gebruikt als nodig is, dus als vrouw 2000 en als man 2500 kca en je stofwisseling past zich blijvend en gezond aan.

Normale calorieën per dag met light en o kcal producten

Lichtproducten helpen calorieën te besparen, maar ze zetten de stofwisseling, de vetverbranding ook op minder. Het is handig om magere, vetarme producten te gebruiken om de calorieën laag te houden, maar ze zorgen dus geheel niet voor een vetverbranding, en hoge stofwisseling dus. Het A en O van afvallen is niet alleen calorieën tellen, maar ook om optimaal te eten zodat je lichaam geen reserves opslaat. Vergeet niet bij minder calorieën gaat je lichaam denken dat er een hongersnood is en dat die zich moet voorbereiden op weinig voedsel. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit.

Welke calorieën zijn dan wel normaal en kwaliteit per dag

Calorieën tellen is handig, dan weet je wat je zoal binnen krijgt en wat je nog mag hebben. Maar de beste waardes komen van gezond voedsel met weinig slechte kolenhydraten.  Vet mag best wel, wel de gezonde vetten dan, suiker met mate en als wel, dan de gezonde varianten erop. Brood, pasta en rijst als bruin of volkorenproduct heeft goede calorieën, maar kunnen ook beter minder gegeten worden. Vlees, vis, groente en fruit hebben goede waardes. Maar neem je nu een light-sap dan heb je de voordelen ervan niet meer. Het zit gewoon gecompliceerd in mekaar, het beste concentreer jij je op goed voedsel met alles wat je lichaam gezond  en lang in leven houd.

Het Back to Basic Programma  geeft al  bij de gratis inschrijving duidelijke ideeën en een lijst met goede en slechte producten. Kijk zonder verplichtingen ernaar en leer meer over goede en slechte kolenhydraten.

Normale Calorie-indeling per dag

Als voorbeeld, tijden en calorieën kunnen anders verdeeld worden

Ontbijt 7.00 uur, 400 kcal vrouw, man 550 kcal
Tussendoortje 10.00 uur, 200 kcal vrouw, 250 kcal man
Lunch 13.00 uur, 400 kcal vrouw, 500 kcal man
Tussendoortje 16.00 uur, 200 kcal vrouw, 250 kcal man
Diner 19.00 uur, 600 kcal vrouw, 700 kcal man
Snack 22.00 uur, 200 kcal vrouw, 250 kcal man

Het verschil tussen man en vrouw is met koken en plannen best makkelijk op te lossen, maar daar kom ik later nog op terug.

Vergeet ook nooit als je teveel weegt, dan heb je deze lijsten overschreden of de verkeerde etenswaren en drankjes gebruikt. Houd je aan deze lijst eet gezond, niet alleen light en je valt langzaam, maar blijvend af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.