Ingrediënten

Azijn – Vet Verbrander – Fabel of Waarheid

Azijn als Vet verbrander  bij het Afvallen – Waarheid of Fabel?

afvallen

Dat azijn bacterie dodende eigenschappen heeft, weet de gewone huisvrouw al lang. Ook de schoonmaakindustrie maakt er gretig gebruik van. Maar de wetenschap houdt zich ook al een tijdje bezig met het positieve effect wat azijn op de vetverbranding van het lichaam zou hebben. Er gaan heel wat fabels rond in de dieetwereld, maar sommige zijn ook waar.

Azijn als Vet verbrander – Gezond of ongezond?

De wetenschap heeft aangetoont, dat azijn in der daad vet verbrandende eigenschappen heeft mits goed gebruikt. De meest gebruikte methode is om 3 keer daags een lauw glas water met 2 el azijn te drinken. Dit vindt onze maag echter niet leuk en na een tijdje gaat de maag dan ook zwaar protesteren en loopt in enkele gevallen zelfs schade op. Maar azijn iets meer als normaal in de maaltijden gebruiken, zoals in sla of saus geeft echter geen schade.

Azijn als vet verbrander in de maaltijden

Azijn in de maaltijden gebruikt, zorgt dus wel voor een goede vetverbranding, de stofwisseling gaat omhoog, de calorieën verbranden iets sneller en de vet-cellen reageren op een positieve manier, dus theoretisch zou je iets meer mogen eten. In de praktijk komt het erop neer, dat je meer sla eet als aardappelen wil het optimaal werken. Maar als jij de slechte koolhydraten in je maaltijden beperkt, heb je hetzelfde effect.

Conclusie

Eet zoveel azijn als je lekker vind, eet het niet om af te vallen. Het klopt dat het een beetje helpt, maar als je teveel azijn gebruikt, smaakt het eten niet meer lekker. Veel landen sprenkelen wat azijn over de patatjes, maar meer voor de smaak, als om af te vallen. Al helpt het dus wel een beetje en is azijn in mate erg gezond, gebruik het alleen als smaakmaker. Tip: Gebruik de citroen af en toe in plaats van azijn.

gratis hulp bij het afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.