Gezond eten

Snel en Gezond Afvallen – Beperk Slechte Kolenhydraten

Om slechte kolenhydraten te beperken, moet je natuurlijk eerst weten wat zijn nu slechte en wat zijn de goeden. Geen kolenhydraten meer eten laat je super snel afvallen, maar je wilt natuurlijk ook gezond afvallen. Het beste is ook hier weer, om dit als een levensstijl te zien.

Of kolenhydraten slecht of goed zijn heeft ermee te maken, hoe snel ze de bloedsuikerspiegel verhogen. De goeden zijn die die de bloedsuikerspiegel langzaam laten stijgen en de slechten , die de suikerspiegel snel verhogen.

In langzame koolhydraten zitten veel vezels en in de snellen zitten amper vezels. De vezels zorgen ervoor dat het eten langzamer in de bloedsuikerspiegel wordt opgenomen. Je zit dus langer vol en hebt geen hoge pieken in de bloedsuikerspiegel.

De goede kolenhydraten zitten in zilvervliesrijst, volkoren pasta, groenten en peulvruchten, bruin of volkorenbrood en zo vort. Vooral de extra goeden die uit de groentes  worden gehaald verhogen de stofwisseling enorm en daarmee de vetverbranding.

De slechte Kolenhydraten, die wij moeten beperken om SNEL EN GEZOND af te vallen zitten in suiker, snoep, vruchtensap, frisdrank, witte pasta, witte rijst, witbrood en alles wat met witte bloem is bereid, maar ook in gekookte of gebakken aardappelen. Dus chips zijn ook te vermijden.

Nu hoef je niet alle slechte kolenhydraten uit je eten te schappen, maar hoe meer jij ze beperkt om zo sneller dat je afvalt, hoe meer goede kolenhydraten je eet hoe minder erg zijn de slechten. Beperk dus de slechte kolenhydraten, laat ze in de minderheid zijn in je maaltijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.