Gezond eten

Asperges – Het Witte AfslankGoud

aspergeswitteafslankgoudHet is nu februari, het aspergeseizoen komt dichterbij, maar lijkt ook nog zo lang weg. Ik leef voor het asperge seizoen, zo dol ben ik op de echte verse net uit de grond getrokken delicatesse.

Waarom noem ik ze het witte afslank goud, omdat asperges ideaal zijn voor elke dieet. Paleo, Eiwitrijk en Caloriearme diëten houden van deze bijzondere groente.  Ze is het hele jaar te verkrijgen, maar allen in het seizoen kunnen wij deze echte wel smakende, vitamine- en mineralenrijke groente een delicatesse noemen. Alleen dan komt de volle smaak en de volle waarde echt naar buiten.

Het traditionele Hollandse recept is meestal gekookte asperges, ei, ham en gesmolten boter. Sommige eten er ook nog gekookte aardappelen bij. Alleen zonder de aardappelen past het in alle diëten. Met de aardappelen wordt het zelfs in de caloriearme dieet tricky.

Asperges zijn eiwitrijk, bevatten  goede vezels en de echt goede kolenhydraten, je mag er zoveel van eten als je wilt in alle 3 diëten mits je ze als hoofdingrediënt ziet en ze zijn echte voedingsstoffenbommen.

Asperges met gegrilde zalm en een milde sla zijn caloriearm en met deze samenstelling een echt afslankwonder, het witte afslankgoud dus. Ook met de eieren en de ham met niet te veel uitgelaten boter is het caloriearm. Probeer ook eens een cracker met ham en asperges als tussendoortje of gewoon als groente bij een normale maaltijd.

Je kan echt alle kanten op met asperges, de smaak ervan is zo heerlijk, dat je geen toevoegingen nodig hebt, de asperges gewoon gekookt zijn zo vol smaak dat het gewoon zonde zou zijn om er een dressing bij de gebruiken.

Bij asperges uit een glas of blik ligt dit echter alweer anders. Ook lekker, maar de smaak is toch geheel anders door al de toevoegingen die de fabrikant gebruikt. Ook proef je natuurlijk, dat ze minder smaak uit zich zelf hebben.

Wat mij betreft mag de tijd snel gaan zodat ik gauw weer verse asperges op mijn bord heb en weer een veel te korte tijd onbeperkt van het witte afslankgoud mag genieten. Asperges zijn trouwens erg goed voor de nieren, dat verklaard de geur die je soms waarneemt bij het plassen.

Van de aspergeschillen kan je trouwens een vitaminerijke en smakelijke  soep trekken, ook kan je de schillen ongekookt invriezen om er later soep van te maken.

Schrijf je in, in mijn nieuwsbrief voor meer goede tips over gezond afvallen en ontvang direct het gratis groene smoothie e-book.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.