Ingrediënten

Zuurkool – de grote Vriend van elke Dieet

zuurkool

Zuurkool is enorm caloriearm, super gezond en verdiend de naam superfood. Zuurkool mag met recht de grote vriend van elke dieet genoemd worden, omdat zuurkool in echt elke dieet past. Paleo, eiwitrijk, caloriearm, soepdieet, noem maar op, zuurkool heeft overal een plek in.

Je kan zuurkool rauw eten, koken, bakken en het houd zijn vitamines en mineralen. Er bestaat zelfs zoiets als een zuurkooldieet, maar dat vind ik dan toch weer te eenzijdig en daarmee ongezond. Maar hoe dan ook zuurkool rauw uit een pakje kan eindeloos als snack gegeten worden, kan toegevoegd worden aan een salade of er kan salade van gemaakt worden met de toevoeging van gebraden vlees of vis. Gekookt als bijgerecht, in een stamppot, in een soep of over warm vlees gegrild worden.

In America eten ze graag hotdog met zuurkool. Nu is een broodje hotdog/zuurkool niet echt caloriearm, maar het brengt de stofwisseling behoorlijk omhoog. De vetverbranding loopt op hoge toeren, de vitaminetoevoer ook en zodoende mag je het bijna gezond noemen.

Zuurkool zelf, maar ook de sap die ervan afkomt werken darm reinigend, ontslakken het lichaam, verhogen de werking van de nieren en neutraliseren een teveel aan maagzuur.

Kortom, zuurkool is een superfood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.