Gezond eten

Vette Vis – Junkfood of Gezond ?

vette vis junkfood of gezond

Ja hoe zit het nu met vette vis? Vet is normaal iets slechts in een normaal diet. Sommige vissoorten zitten zo vol vet, dat als jij ze eet (op kamertemperatuur) het vet langs je mondhoeken en je arm kruipt. LEKKER, maar is het ook gezond ?

Hiermee gaan wij  mijlenver weg van de normale calorieën  te tellen  dieet. Het past daar niet in omdat je de calorieën telt, maar vis-vet heeft een geheel andere werking op onze stofwisseling als vlees-vet. Zelf het plantaardige vet, normaal het goede vet, kan niet op tegen vis-vet.

Eskimo’s die voornamelijk van vis leven, vette vis, leven lang en gezond. Leeftijden van 120 jaar zijn daar niet zeldzaam. Er groeit niet veel op de koude polen en behalve ijsberen en pinguïns is er alleen vis. Ook in het huidig tijdperk waar ze makkelijker naar supermarkten kunnen gaan, blijft het hoofdvoedsel  nog steeds vers gevangen vette vis.

Dus vette vis als zalm, paling, haring, makreel en sardienen in hun gerookte of gekookte vorm zorgen voor een gezonde en sterke vetverbranding. Het toegevoegde vet als wij ze bakken  verminderd het iets maar niet echt veel.

Gerookte of gestoofde vette vis, zelfs ongezond gebakken vis leveren heel wat voordelen. Het is cholesterol verlagend, geeft elasticiteit aan bloed en haarvaten, waarmee dus ook aan de huid en de organen. De hormoonhuishouding wordt beter geregeld en de positieve werking op de hersenen is wetenschappelijk bekend. Ze leveren veel vitamine D, ontbrekend in de wintermaanden, omdat alleen zonlicht dit buiten de voeding om levert.

Omega 3 Vetzuren, meervoudig onverzadigde vet zuren, daar zit vette vis vol van. De term omega 3 vetzuren zullen jullie al vaker zijn tegengekomen. De vitaminepillen industrie heeft al een tijd geleden handig ingespeeld op de afkeer van mensen tegen vet. Maar vis-vet is dus gezond en heeft niets met een vet eten patroon te maken. Het is niet te vergelijken met een vette patat of kroket, het is zelfs een noodzakelijke bouwsteen in een gezond en fit lichaam. in een gezonde levenswijze hoort vette vis zeker regelmatig thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.