Gezond eten

Ouder worden – Goed werkende darmen

Het voordeel van een paleo dieet zit hem voornamelijk in een goede darmwerking. Zeker bij het ouder worden, heeft de darm nogal wat kuren. Of de ontlasting is te dun of te dik op de meest ongebruikelijk momenten.

Goed werkende darmen geven een goed immuunsysteem en weren zodoende de meeste infectieziektes uit het lichaam. Ook ben je gauwer van een verkoudheid af en een griep, (Griep = grote soms dodelijke  boosdoener bij ouderen vanwege hartfalen) is beter te bestrijden.

Veel weten niet dat het afvalverwerkingssysteem in ons lichaam, de dikke darm echt erg belangrijk is voor het algehele welbevinden. Als de darmen hun werk niet goed doen is dat bijna net zo erg als een falende nier, alleen langzamer.

Teveel suiker en vet welk niet wordt weggewerkt door de lever en de alvleesklier (die worden ook ouder) komt in de darmen terecht. De goede bacteriën in onze darmen zijn net als wij, ze functioneren goed onder optimale omstandigheden, maar een teveel aan slechte stoffen maakt ze lui en slecht werkend.

Als een van onze organen slecht werkt, zijn wij moe, lusteloos, hebben wij brandend maagzuur, slecht werkende darmen, een vale huid, glansloos haar, nagels die afbreken  en soms helse pijnen ergens hier en daar.

Iedereen die een gezond figuur heeft en normaal eet zal er weinig last van hebben, maar dat is de minderheid, Veel van ons hebben op een gegeven moment speciale diëten nodig, niet om af te vallen, maar om beter te kunnen functioneren en om prettig ouder te worden. De meeste organen zijn niet als te gevoelig, maar de darm is hypergevoelig.

Kortom als wij de darmen tevreden houden functioneert ons lichaam beter en kunnen wij ziektes beter bestrijden.Wij zien er stralender uit en voelen ons energiek.  Om de darmen tevreden te houden is een goede leefstijl zwaar noodzakelijk. Dit geld ook voor jongere mensen, al is de schade bij hen meestal pas later zichtbaar en duidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.