Caloriearm Diet

Broodje Gezond – Wel of Niet Gezond

broodje gezond

De laatste maanden werd het broodje gezond nogal afgekraakt. Het zou teveel calorieën en te weinig voedingsstoffen bevatten. Ja klopt, als jij een normaal broodje gezond ergens in een snackbar koopt, is het bijna net zo erg als een patatje met curry en mayonaise. Maar zelfgemaakt is het een echt gezond en volwaardig onderdeel van een gezonde levensstijl.

Er hoeft niet altijd ham, kaas en ei op te zitten, dat is nog uit de tijd dat mensen zoveel mogelijk calorieën in een keer moesten eten. Uit een tijd dat je bij een dieet maar 3 keer per dag mocht eten, maar wel moest functioneren.

2 plakken ham , 2 plakken kaas en 1 ei zijn samen al 225 kcal zelfs als je de magere variant neemt. De kant en klaren gebruiken geen magere kaas dus daar komen nog eens 50 kcal extra bij. dus 275 kcal. Als je niet op dieet bent geen probleem, dan mag je lunch gauw 400 tot 500 kcal zijn, ligt eraan wat je overdag verdeeld eet. Het broodje welk eromheen zit heeft minimaal 110 kcal vaak oplopend tot 300 kcal, dus als je wilt afvallen zit je al zonder sausen ver boven wat je mag hebben.

Het ‘normale’ broodje gezond is wel behoorlijk eiwitrijk, maar helaas ook vol koolhydraten. Als je eiwitrijk eet, eet je voor een gezonde spieropbouw, een optimale vetverbranding en gebruik je minder koolhydraten.

Hieronder twee broodjes gezond met een goede caloriewaarde. Neem altijd bruin-, spelt- of volkorenbrood en je zit langer vol.

  • 1/4 stokbrood 45 gram , 50 gram magere kwark , 2 blaadjes sla, 1 tomaat, paar plakjes komkommer, groene kruiden zoals bieslook, munt en peterselie, 4 plakjes rosbief a 15 gram stuk , zout en peper = 250 kcal
  • 2 schijven speltbrood (onderhand al in elke supermarkt te verkrijgen), 1 augurk in schijfjes, 2 plakken ham, 2 blaadjes sla, mosterd, beetje magere fritessaus (1 theelepel) = 240 kcal

Schrijf je ook in op de nieuwsbrief
en ontvang het E-BOOK met 10 heerlijke gezonde en vet verbrandende Smoothies en een heleboel supergezonde recepten en tips via e-mail geheel GRATIS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.