Caloriearm Diet

Caloriearm maar Voedzaam Smoothie – Recept 1

green-422995_640

Een smoothie word meestal als maaltijd gebruikt. Als ontbijt of als lunch. In een caloriearm dieet moet je ook op de calorieën in een smoothie letten, in tegenstelling tot een paleo of eiwitrijk dieet. Een goede smoothie combineert rauwe groente en fruit voor een optimaal welzijn. Ook is de samenstelling belangrijk, want je wilt beslist niet de hele ochtend met gassen in je maag en darm lopen. Tevens kun je met smoothies een  sap reiniging dieet volgen

De smoothie moet dus caloriearm en voedzaam zijn. Ik ga er hier dus vanuit dat wij een dieet volgen van 1400 kcal met 300 calorieën als ontbijt en 300 voor de lunch. Je mag er dus nog iets bij eten. De noten kunnen grof of fijn gemalen zijn. De ingrediënten worden samen in de blender gemengd. Vergeet nooit  het water, anders loopt de blender vast.

Recept 1 – 299 kcal – circa 2 glazen dus 149 kcal per glas

100 g spinazie – 24 kcal
1 tomaat – 12 kcal
1 banaan – 124 kcal
1 citroen – 10 kcal
1 glas water – 0 kcal
100 g magere yoghurt – 42 kcal
1/2 el honing – 34 kcal
1 kiwi – 24 kcal
5 g amandelen 29 kcal

De schil van de tomaat en de spinazie geven de vezels, de noten en de yoghurt het eiwit en de rest de vitamines. De citroen zorgt voor een extra snelle stofwisseling, dus vetverbranding.  Deze smoothie is vetarm en zeer voedzaam.

gratis hulp bij het afvallen

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.