Caloriearm Diet

Hoe een Dieet Volhouden – 10 gouden Tips

10 gouden tips

Ja hoe houd je een dieet vol ? Het grootste probleem met de caloriearme dieet is, dat het moeilijk is om niet meer en niet anders als de toegestane portie te eten. Hoe lekkerder de recepten zijn, hoe meer dat je ervan wilt eten. De bedoeling is dan ook natuurlijk , dat je ook tijdens de dieet lekker eet, maar het is niet de bedoeling om teveel calorieën binnen te krijgen.

Tip 1 Mijn beste tip is altijd nog om een kledingstuk te kopen of één uit de kast te pakken die te klein is. Een die je graag aan wilt trekken. Ga iedere keer als de verleiding groot is naar dat kledingstuk kijken en probeer je voor te stellen hoe fantastisch het is om erin te passen.

Tip 2 Pak een foto van jouw, waar je dunner was en jezelf mooi vond en plak hem op de koelkast. Plak ook een op de voorraadkast en andere plekken waar jij je eten bewaard.  Iedere keer als je naar de foto kijkt, wees er dan van overtuigd dat je weer zo slank zult worden.

Tip 3 Heel erg belangrijk is, dat je positief tegenover de dieet staat, dat je erin gelooft. Druk elke twijfel diep weg en laat alleen je volle overtuiging  van je toekomstige mooie slanke lichaam vrij.  Ga niet zuchten tegen de spiegel, maar stel je elke keer voor dat je gauw weer slank bent.

Tip 4 Laat de weegschaal voorlopig in de kast. Als je een goede dieet goed volgt val je zo wie zo af, dus wegen is overbodig. Bedenk dat hormoonschommelingen, de hoeveelheid water die je drinkt  en de lastige periode waarin het afvallen even stil blijft staan je alleen maar onzeker maken. Onzekerheid kan je tijdens een dieet echt niet gebruiken.
Wil je dan toch echt perse jezelf wegen, ga je  dan een keer in de week, op dezelfde tijd en op dezelfde plaats wegen. Vergeet niet als je niets bent afgevallen volgens de weegschaal, dat bij elke dieet het lichaam soms tijdelijk op het zelfde gewicht blijft staan om daarna extra af te vallen. En vergeet niet tijdens de periode weeg je meer omdat je vocht vast houd.

Tip 5 Schrijf elke dag eerlijk op in een boekje wat je hebt gegeten en gedronken. Je kan het boekje bedriegen, maar jezelf niet. Zodra je het niet meer eerlijk opschrijft, weet je dat je gezondigd hebt. Maar als jij je elke dag aan je dieet houd en je kan het eerlijk opschrijven, zal jij je stukken beter voelen. Dan weet jij , dat je afvalt. Als jij een verleiding hebt weerstaan, schrijf dat ook op, want daarop kan je heel erg trots zijn.

Tip 6 In begin is het  handig om elke verleiding uit het huis te verwijderen en je medebewoners te vragen om niet voor je ogen iets te eten wat voor jouw even niet goed is.
Met de tijd zal je moeten leren om het niet meer als een verleiding te zien, maar als iets wat jouw niet goed doet. als je wel iets lekkers ziet of iemand die iets eet wat je ook graag zou willen eten, kijk er dan niet met zelfkwelling na, kijk ook niet met zelfkwelling weg. Denk aan je toekomstige mooie figuur en denk aan al het lekkers wat je wel mag eten. Denk dan aan het kledingstuk en aan je foto’s en hoe mooi je straks zult zijn.

Tip 7 Wees je ervan bewust dat de verleiding om te zondigen maar een tijdelijk gevoel is. Ga even iets anders doen. Na een paar minuten is de lekkere trek vaak weg. Ga computeren, TV kijken, breien wat dan ook als het je maar afleid. Veel mensen zullen misschien zeggen: “Ah goh je mag toch wel even zondigen, je ziet er al zo goed uit?” Niet waar weersta de verleiding, anders word zondigen gauw weer een patroon.

Tip 8 Doe je boodschappen altijd nadat je hebt gegeten. Als je met een lege maag gaat, is de verleiding groot om even iets verkeerds te kopen en erger nog  om op te eten. De markt is met zijn geuren altijd een verleidingsplek. De geuren van stroopwafels, worsten, snoep, patat en noem maar op zijn moeilijk te weerstaan. Met een volle buik gaat dit echter een stuk makkelijker. Houd vol en wees trots op jezelf als het je gelukt is!

Tip 9 Emotie eten is geen excuus! Als jij je een keer slecht voelt, als je vriend of vriendin een probleem hebben of een bij jouw veroorzaken, als je partner niet lief genoeg is, de kinderen je zorgen geven en zelfs bij extreme omstandigheden is extra eten niet goed voor je. ‘Ah ik ben zielig’ word gauw een permanente smoes om te zondigen en dan was alles wat je tot nu hebt bereikt voor niks. Sterker nog, je kan in een negatieve spiraal terecht komen, door onbewust te denken: als ik zielig ben mag ik eten. Je gaat dan gauw redenen vinden om je zielig te voelen.

Tip 10 Kook vooruit, tijdgebrek is ook geen excuus.  De recepten die ik hier geef zijn meestal 4 porties. Als anderen niet mee eten kan je makkelijk de andere 3 porties per portie invriezen. Of je maakt het dubbele. Haal s’avonds je lunch uit de vriezer en neem mee naar je werk. Bereid  s’avonds alvast zonder te snoepen wat je s’morgens op je brood wilt hebben. Dat doe je dus het beste direct nadat het avondeten ietsje is gezakt, dan snoep je ook niet stiekem. Denk eraan als je stiekem snoept of zondigt bedrieg jij jezelf en niemand anders. Natuurlijk voel jij je schuldig tegen anderen, maar jij bent de enige die ervoor moet betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.