Caloriearm Diet

Paleo Dieet versus Caloriearm dieet

paleo en cholesterol

Nu ik schrijf over de caloriearme dieet, weet ik weer waarom ik de Paleo Dieet soms zo makkelijk vind. Het uitzoeken van de hoeveelheid calorieën, het continue rekenen, telkens opzoeken hoeveel calorieën iets heeft is behoorlijk vermoeiend. En ook wat veel mensen erover denken.

“Ook lijkt het of je alleen maar bezig bent met eten, leeft naar het volgend eetmoment. Je moet je gewoon teveel ontzeggen met een caloriearm dieet en soms mag je maar kleine porties eten”.  Dit is een verouderde opvatting. Tegenwoordig kun je letten op calorieen en toch veel en vooral lekker eten en bij de paleo let je nog veel meer op.

“Natuurlijk is dat een keuze die iedereen zelf moet maken, maar ik ga liever voor grote maaltijden, een continue gevuld buik en geen “ik ruim de kasten leeg” momenten. Ik wil niet starren naar mensen, met kwijl uit mijn mond, die dingen eten die ik niet mag. Ik wil niet lekkere onstilbare  trek hebben omdat ik maar 100 Kcal als tussendoortje mag hebben.” Ook dit is een ouderwetse opvating. Goed aangepakt kan je zeker leuk leven met het op calorieen letten.

De paleo dieet heeft minder kolenhydraten en naarmate dat je wilt afvallen eet je die minder of meer, maar wat je wel mag eten laat eigenlijk weinig zin in ongezonde kolenhydraten over, dat klopt. “Het laat je gewoon koud, als je eenmaal gewend bent, als iemand een patat mayo met een vette kroket voor je neus eet.  Je verlangd daar gewoon niet naar. Je stofwisseling wordt optimaal gestimuleerd, dus dat extra bewegen mag, maar hoeft niet.” Dit klopt ook niet . Volgens de paleo, de holbewoners dieet, hoor je dus wel te bewegen voor je voedsel. Immers de holbewoners hadden ook geen koelkast of supermarkt, waarin ze alles vonden. Ze moesten jagen en verzamelen. eide houdt bewegen in dus.

In een restaurant is caloriearm een sla, maar zelf deze is rijker aan calorieën als je mag hebben.  Ik wil beslist niet in een restaurant zitten en alleen maar een sla of een magere bouillon bestellen, daarvoor ga ik de deur echt niet uit. De paleo dieet is bekent in veel restaurants en je kan in de meeste restaurants zelf je eten samen stellen. Internet kan je daarbij enorm helpen,  je vind zat geschikte eettenten voor een paleo dieet, maar geen voor een caloriearm dieet“.

Hier moet ik denk ik even iets toelichten over de paleo dieet. Deze dieet is voornamelijk om allergien tegen te gaan. het huidige voedsel heeft vaak veel bewerking en steeds meer mensen komen aan allergien. Als je terug gaat naar natuurlijk Puur voedsel dring je allergien terug. Melkproducten mogen niet in de paleo dieet, dat omdat veel aan een lactose allergie leiden. Granen hebben vaak gluten, zaden niet en dat is belangrijk voor een anti-allergie leven. Tomaten, paprika, aubergine en de aardappel zijn nachtschade groenten, niet schadelijk, maar sommige mensen zijn er erg gevoelig voor, die mogen ook niet in een paleo dieet.

De paleo dieet is super, maar het gaat er vooral om om af te komen van bewerkt voedsel, niet om als een holbewoner een dier met een knuppel te vangen en de hele dag achter aden en fruit aan te lopen. Het is gewoon een gezonde levensstijl, die je lichaam reinigt.En uiteraard val je ook af als je de paleo dieet volgt.Maar de echte betekenis is afkomen van elke allergie en daarmee gezond leven.

Welke dieet je ook kiest, je MOET het als een levensstijl bekijken, maar je niet blind starren.Kies eenvoudig, wat het beste voor JOU is.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.