Caloriearm Diet

Caloriearm dieet

caloriearm afvallen

Een caloriearm dieet brengt nogal wat werk met zich mee. Ten eerste moet je weten in welke recepten welke calorieën zitten, je moet ze echt opzoeken en kant en klaar eten is dan meestal niet meer mogelijk.  Ten tweede moet je alles noteren wat je eet en drinkt en daarvan de calorieën opzoeken en optellen. Het belangrijkste is dat je zo eet, dat je maag altijd gevuld is, je niet aan ongezonde snacks denkt en echt alles eerlijk optelt.

Een caloriearm dieet kan als dieet gebruikt worden, maar ook als levensstijl. Om af te vallen verminder je de calorieën sterk en als je tevreden bent met je figuur voeg je er langzaam maar zeker meer calorieën bij. Zoals bij elke levensstijl moet jij je er wel strikt aan houden, wil je niet de jojo effect ervaren. Een nadeel van deze dieet is wel, dat het de stofwisseling niet verhoogd, eerder verlaagd. Je zult extra moeten bewegen.

Wil een caloriearm dieet goed werken, is het belangrijk, dat jij op vaste tijden met vaste intervallen eet. Minimaal 6 maaltijden per dag met 3 hoofdmaaltijden. Water en koffie/thee zonder suiker en melk mag de hele dag, voor de rest is elk drankje onderdeel van de maaltijden. Hoeveel calorieën je per dag mag om af te vallen of voor een blijvend slank lichaam hangt van meerdere factoren af. Je lengde, hoeveel je weegt, hoeveel je beweegt en wat je wil bereiken in welke tijd. , De aanbevolen hoeveelheid Kcal per dag is 2000 Kcal voor vrouwen en 2500 Kcal voor mannen Bij een dieet van per voorbeeld 1400 calorieën val je af en kan je per voorbeeld deze lijst aanhouden.

Ontbijt 300 Kcal
Tussendoortje 100 Kcal
Lunch 300 Kcal
Tussendoortje 100 Kcal
Avondeten 500 Kcal
Snack 100 Kcal

Drink heel veel water, gebruik zo weinig mogelijk vet en suiker. Met 1400 Kcal val je dus redelijk snel af, maar je kan ook op 1600 Kcal gaan, dat gaat dan iets langzamer maar is blijvender. De meest bekende caloriearme dieet is de 1200 Kcal dieet, maar persoonlijk raad ik deze af omdat die echt een zware impact op het lichaam en de stofwisseling heeft.

Ik zal een paar caloriearme recepten op deze blog zetten om een begin te geven, voor de rest kun je calorieën tabellen gebruiken om zelf recepten samen te stellen.

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.