Paleo Dieet

Vooroordelen Paleo Dieet

Ondanks dat de Paleo Dieet razend populair is bij veel beroemde mensen, zijn er toch nogal wat vooroordelen die mensen bij voorbaat al laten afzien van een Paleo Dieet.

Een is dat de oermensen  niet erg oud werden, maar dat had meer met het gevaar waarin ze verkeerden als met hun eetpatroon te maken. Ook had je toen nog geen tandpasta, flosdraad en tandenstokers. Een goede verzorging van je tanden beïnvloed de lengde van je leven net als een goed dieet, roken,  zuipen en drugs gebruiken. Wij hebben geen wilde dieren achter ons aan en geen rivaliserende stammen die zelf de beste voedselplekken willen hebben, dus dat verlengd onze levenstijd weer.

Daarmee komen wij bij punt twee. We moeten bewegen om optimaal af te vallen. Jazeker de oermens was altijd in beweging, maar eerlijk, wij ook. Rennen naar de bus, snel voedsel bereiden, rennen naar familie of vrienden, terwijl we het liefst voor de buis zouden willen hangen. Naast werk, kinderen en buren moet ons huis schoon. dus al met al hebben wij ook stress en beweging zat. natuurlijk is het beter om met de fiets naar het werk te gaan, of om de trap te nemen in plaats van de lift, maar helaas ontbreekt ons daar vaak de tijd aan.  Dus extra naar een sportschool of extra activiteiten mogen, als ze ontspannend zijn en er tijd voor is.

Punt drie en misschien de grootste struikelblok is dat in de Paleo dieet geen ‘normaal’ brood, pasta, rijst en aardappelen gegeten worden. Dit klopt gedeeltelijk. In deze dieet wordt geen normaal graanproduct gegeten, maar wel producten die uit zaden worden gemaakt, dus ook brood en pasta’s mogen in deze dieet. Om af te vallen is het beter deze niet te veel te gebruiken, maar eens je ideale gewicht bereikt, is alles mogelijk. Zoete aardappelen mogen wel en die zijn net zo lekker als gewone aardappelen, persoonlijk vind ik dit nogal een smaak en de ras van de aardappel kwestie. Ook bij normale aardappelen is er verschil in smaak.

Punt vier is natuurlijk, dat je andere ingrediënten nodig hebt. Maar ook dit is maar gedeeltelijk waar. Uiteraard zal jij je boodschappenlijst moeten aanpassen, andere soorten olie, eventueel andere kruiden, maar voordien haalde je ook groentes en vlees. Een taart uit de winkel is soms duurder als dat je hem via de Paleo recepten zelf maakt, dus op zich kost het geen cent meer.

Punt vijf is dat je niet meer uit eten kan gaan. Dit is geheel niet waar. Ten eerste heeft de paleo dieet nu al zo’n impact dat sommige restaurant er rekening mee houden, net als ze met vegetariërs rekening houden, ten tweede kan je in veel eettenten je eigen maaltijd samen stellen. In het tijdperk van internet kan je ruim van te voren menu’s uitzoeken en restaurants die de juiste mogelijkheden bieden.

Punt zes is dat het te moeilijk lijkt. In begin is het zeker niet makkelijk, behalve als je een programma volgt. Maar op internet zijn er zat recepten te vinden. Wil je culinair koken, je gasten enorm verbazen met een 3 gangen diner waar zelf de beste top-chefs van opkijken kan je mijn gratis receptenboekje downloaden

De Paleo Dieet kent geen nadelen, allen voordelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.