Caloriearm Diet

Veschil tussen Vetvrij en Vetarm

Een vetvrij dieet is een tijdelijke dieet om super snel af te vallen. Tijdens de vetvrije dieet mag buiten de dieet om, alleen water gedronken worden, eventueel met een paar druppel vers citroensap. Het wordt ook de ziekenhuis dieet genoemd, omdat het soms uit medisch oogpunt belangrijk is om radicaal af te vallen. Deze dieet mag alleen kort toegepast worden of onder doctorstoezicht, omdat er anders schade aan je lichaam kan ontstaan. Bij een vetvrij dieet gebruik je dus geen vet, nog het gezonde, nog het ongezonde.

Een vetarm dieet kan op langere termijn toegepast worden en mits goed opgebouwd als levensstijl gezien worden. Het afvallen gaat iets langzamer, maar houd wel aan zolang deze levensstijl aangehouden word. Bij een vetarm dieet word hoofdzakelijk alleen goed vet gebruikt. Bij deze dieetform mag je ook smoothies en sap drinken, mits je oppast dat je niet teveel slechte suikers binnen krijgt. Je moet wel op de calorieën letten, maar je mag ook gerust een glas wijn of bier zodra jij je goede gewicht bereikt hebt.

Gezonde vetten en ongezonde vetten zijn verzadigde en onverzadigde vetten. Dierlijke en plantaardige vetten. Beide zijn noodzakelijk voor een goed functionerend lichaam, maar wel in de goede verhoudingen. Dit zal ik binnenkort uitgebreider bespreken, maar hier gaat het nu alleen om het verschil in vetvrij en vetarm leven.

1 antwoord »

  1. Na het lezen weet ik nog steeds niet wat het verschil is tussen vetvrij en vetarm uitgedrukt in cijfers. Dus hoeveel g vet / 100 g voeding is vetvrij en hoeveel g vet / 100 g voeding is vetarm.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.