Geen Naam Dieet

Geen Naam Dieet

Een andere manier om blijvend af te vallen en  om je eetpatroon op een manier aan te pakken, dat niemand anders er last van heeft, is de Geen Naam Dieet. Dit was mijn eerste dieet ooit en de basis is van een boek van Oprah Winfrey. Nu staat zij bekent om haar wisselend figuur, maar haar boek was werkelijk goed.

Kort kwam het erop neer, dat je bepaalde dingen niet meer eet en je stofwisseling versnelt door regelmatig te bewegen. Het is een ouderwetse dieet en zeker al van 30 jaar geleden, maar wel effectief als je geen iemand bent die van culinair eten geniet. Op zich kan je gewoon normaal koken voor diegenen die met je mee eten en toch zelf deze dieet volgen.

Het meest ouderwetse hieraan is , dat je elke dag je stofwisseling omhoog brengt door extra te bewegen. Dit is ook een reden waarom zij zelf het niet vol kon houden en veel anderen ook niet. Elke dag oefeningen doen kost discipline en je moet dit levenslang doen.

Verder mag je geen jus bij je avondmaal gebruiken en geen in vet gebakken producten. Je doet minimaal beleg op je brood en zeker geen boter. Je vermijd vet en suiker en zeer zeker als het in een combinatie is, zoals in koekjes of slasaus. Nu hebben wij vet nodig om te overleven, maar op zich is vet een van de bouwstenen die wij onbewust regelmatig nuttigen. Noten avocado’s en veel groentes hebben al veel vet in zich. Denk hierbij aan mais, daar maken ze zelfs olie van.

Nu noem ik dit de Geen Naam dieet, maar er zijn veel diëten die op dit principe werken. Geen suiker en vet en zeker niet in combinatie. Ik viel toen enorm en blijvend af en  ja ik lusten op een gegeven moment niet eens meer jus op mijn aardappelen. Als ik trek in iets zoets had at ik een rijstwafel met dun chocoladepasta erop of beschuit met vers fruit. Slaatjes waar mayo in was verwerkt vond ik smerig en patat en frikandellen at ik alleen als ze in de oven waren bereid. uiteraard zonder sausen.  Sla  naturel , de aardappelen met wat kruiden bovenop, vlees alleen gegrild. De dagelijkse oefeningen  deed ik makkelijk. Energie had ik zat en mijn buik was altijd vol.

Deze dieet is makkelijk te moderniseren, maar het is zeker in begin nogal veel werk om goed uit te zoeken, welke voedingsmiddelen één combinatie van suiker en vet zijn. Wij eten niet meer wat wij 30 jaar geleden hebben gegeten. De supermarkten bieden veel kant en klare maaltijden aan, weliswaar met de calorieën waarde en de ingrediënten erop, maar helaas zijn de wetten nog niet zo sterk, als dat ze niet vaak een beetje met de waarheid kunnen schommelen. Verse maaltijden kosten vaak teveel tijd en de oefeningen discipline.

Deze dieet kan je zo lang doen als je wilt en later als jij je ideale gewicht hebt bereikt, kan je per voorbeeld een beetje jus nemen op je aardappelen, maar dan bestaat de gevaar dat je dit weer lekker vind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.