Eiwitrijk dieet

Eiwitrijk Dieet

Een eiwitrijk dieet heeft het voordeel dat je gauw verzadigd bent en er niet gauw een hongergevoel optreed. Ook zorgt eiwit ervoor dat spieren sneller worden opgebouwd en zodoende de calorieverbruik stijgt. De stofwisseling word versnelt en de maag is sneller en langer bevredigd.

Dit klinkt al met al dus al erg goed. We hoeven niet extra te bewegen en bouwen toch spieren op. Dit zou dus ook handig zijn na een langere tijd minder beweging gehad te hebben, zoals bij een griepje of tijdens de feestdagen.  Dit komt omdat eiwit een belangrijke bouwstof voor ons lichaam is. Zonder eiwit zou een sporter nooit spieren ontwikkelen en zou het lichaam het langzaam begeven, net als een lichaam die geen vitamine C of andere belangrijke voedingsstoffen krijgt.

Met een goed uitgebalanceerd eiwitdieet eet je 6 maaltijden per dag.  Je bloedsuikerspiegel blijft daardoor constant en zodoende voel je geen flauwtes en is je maag altijd tevreden. Eiwit verteerd langzamer, daardoor blijft je maag langer gevuld en heeft je lichaam veel meer energie nodig om het voedsel te verteren. Dat zorgt dus voor een snellere stofwisseling. Desondanks voel je geen slapheid, ook al levert je lichaam goede prestaties.

Het enige nadeel wat ik van een eiwitrijk dieet ken is dat nierpatiënten het niet te lang mogen volgen zonder doktorenadvies. Uiteraard is een eenzijdige dieet geen levenslange dieet, maar kan aangepast ook in een gezonde levensstijl ingepast worden .

Eiwitrijke producten zijn o.a.: Vis, puur vlees, melkproducten, kaas, noten, paddenstoelen, granen, bonen, kapucijners, erwten , zaden, pinda’s en natuurlijk eieren.

Voor wie het allemaal te gecompliceerd is om zelf een eiwitrijke dieet samen te stellen wil ik Vitadis aanbevelen. Vitadis is geen dieet die je alleen maar recepten levert, maar ook producten en begeleiding. De eiwitrijke producten worden snel aan huis geleverd en zijn nabestelbaar. De producten zijn  shakes, repen, soepen, snacks, pasta’s, omeletten, pannenkoeken en nog veel meer. Variatie zat dus.

Met de dieet van Vitadis is het mogelijk om snel en makkelijk per week 3 tot 6 kilo af te vallen. Het dieet bestaat uit 6 maaltijden per dag. 5 maaltijden worden via het pakket genuttigd en de avondmaaltijd wordt als recept gegeven. Ik zal hier in een ander bericht meer op doorgaan, maar behalve dat de dieet van Vitadis erg makkelijk te volgen is, er coaching is en er tips online en via email gegeven worden kost het bijna niks omdat er op de normale boodschappen wordt bespaard.

Bij elk dieet is het gewoon erg belangrijk om lekker, gezond en gevarieerd te eten. Ook is het belangrijk dat het je normale leven niet benadeeld , dat jij je dus fit en verzadigd voelt en je normale levensritme zorgeloos door kan gaan. Zonder lekker eten is het leven nu eens gewoon een stuk minder leuk, maar met een eiwitrijk dieet blijft je levensvreugde onaangetast en toch val je af. Deze dieet kan je dus ook gerust een langere tijd volgen zonder nadelen en later al je je perfecte gewicht hebt, pas je je levensstijl gewoon erop aan.

 

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.