Soepdieet

De 7 daagse Soepdieet

groentesoep

De 7 daagse soepdieet wordt door veel menen gevolgd die snel een paar kilo’s kwijt willen. De oorspronkelijke soepdieet is alleen maar soep eten en dan wel zoveel als je wilt en op kunt. Tegenwoordig is er een aangepaste variant die net iets gezonder is.

Met de soepdieet kan je 4 tot 7 kilo in een week verliezen, maar het is een crashdieet dus daarnaar moet je heel erg oppassen om niet te snel weer aan te komen. Bij crashdiëten is het jojo-effect altijd een gevaar.

Wat je beslist niet mag eten tijdens het volgen van deze dieet is brood, verder zijn alcohol, koolzuurhoudende drankjes en zeker dieetdrankjes verboden. Je mag onbeperkt bronwater, thee zonder suiker, koffie zwart, sap zonder suiker (vers geperst dus) , bessensap en magere melk drinken.

Dag 1
Onbeperkt fruit, geen bananen.
Onbeperkt soep.

Dag 2
Onbeperkt rauwe groenten
onbeperkt soep. één gekookte aardappel

Dag 3
Onbeperkt soep, fruit en groenten.

Dag 4
Maximaal 8 bananen, onbeperkt soep

Dag 5
350 – 450g. Rundvlees, kip of vis
onbeperkt, maar minimaal 1 kop soep

Dag 6
Onbeperkt Rundvlees, onbeperkt groenten
onbeperkt, maar minimaal 1 kop soep

Dag 7
Onbeperkt zilvervliesrijst, ongezoet fruitsap en groenten
Onbeperkt, minimaal 1 kop soep

De basisingrediënten voor de soep zijn:

  • 6 grote uien
  • 4 wortelen
  • 3 grote tomaten
  • 3 groene paprika’s
  • 1 witte kool
  • 1 bos soepselderij
  • magere bouillonblokjes
  • peper, tabasco, peterselie, groene kruiden, knoflook
  • geen zout

In dit dieet wordt heel eenzijdig gegeten. De nadelen van deze dieet zijn dan ook groot. De maag en darmen raken ontregeld en na het dieet moeten ze eerst weer goed op gang komen. De soep verveelt heel gauw ook bij de grootste soepliefhebbers. Deze dieet mag NIET voor een langere tijd gevolgd worden omdat het lichaam dan voedingsstoffen tekort komt.

Het voordeel is  dat je snel 4 tot 7 kilo kan afvallen en je lichaam eventueel gereinigd wordt, al zie ik dit niet echt zo. Het i een makkelijke en goedkope dieet omdat er niet veel ingrediënten nodig zijn en de basissoep voorgekookt en eventueel ingevroren kan worden. De basissoep kan aangevuld worden met normale gezonde groentes.

Het is trouwens wel gezond en goed en passend in bijna elke dieet en levensstijl om soep te eten. En voor wie de soepdieet passend is, voor een korte tijd, de 7 dagen dus is het niet echt schadelijk. Heel eventueel kan je 2 dagen normaal eten en dan weer voor 7 dagen gaan, maar let op je welbevinden.

Categorieën:Soepdieet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.