Makkelijk afvallen

Afvallen na de feestdagen

Nu kunnen wij nog zo gezond leven, tijdens de feestdagen is het bijna onmogelijk om niet een paar kilo’s aan te komen. Deze kilo’s willen wij dan ook zo snel mogelijk weer kwijt, maar wij willen niet in een jojo kringloop terecht komen.

Afvallen na de feestdagen van december,  staat dus in januari bij de meesten hoog in de lijst. Met gewoon gezond verder leven zullen de extra kilo’s niet snel verdwijnen. Ook hebben wij tijdens de feestdagen veel meer gegeten als wij nodig hadden, dus ons lichaam vraagt nu ook telkens om meer. Het grootste probleem is natuurlijk de trek in lekker eten.

Leven met een vast eetpatroon, met alleen gezond voedsel blijft het beste, maar ja, wie van ons heeft heeft op dit moment de discipline om dat vol te houden. Om weer in je normale ritme te komen en de paar extra kilo’s kwijt te raken is een dieet toch even handig.

Nu bestaan er verschillende diëten, maar de meesten zorgen ervoor, dat je de hele dag alleen aan eten denkt en de maag blijft aangeven dat die meer wil. De meesten van ons haken dan ook naar 3 dagen af. Een slecht dieet brengt moeheid, onlust  en een chagrijnig gevoel. Dat is nog voor jouw en nog voor je omgeving leuk. Gelukkig voor jullie heb ik in de loop van de jaren een aantal diëten getest.

De diëten die ik heb getest kunnen voor een langere tijd gebruikt worden zonder jojo effect, maar kunnen ook tijdelijk gebruikt worden, zodat je daarna weer naar een normaal gezond levensstijl over kunt gaan. Hierover in mijn volgend artikel meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.