Ingrediënten

Becel Keuken – testresultaten

vet om mee te bakkenBecel keuken zit vol met goede vetten. Goede vetten zorgen ervoor, dat hart en bloedvaten gezond blijven en mits goed gebruikt zullen ze de calorieën waarde van het eten niet onnodig verhogen. Wat is nu bijzonder aan Becel keuken, is het beter als een ander product, welke waarde voegt het toe?

Becel keuken is gemaakt uit een mix van 3 plantaardige oliën. Plantaardig is alvast goed. Dierlijke vetten, dat weten wij allemaal, hebben een nadelig effect op het lichaam. Dus in onze keuken gebruiken wij zoveel mogelijk plantaardige vetten. De mix bestaat uit zonnebloem- koolzaad- en lijnzaadolie. Alle drie hebben goede eigenschappen die niet alleen voor hart en bloedvaten goed zijn, maar ook voor huid, haar en nagels. Ze zijn goed verteerbaar en met mate gebruikt passen ze in elke dieet.

Wat ik zelf bijzonder vind aan Becel keuken is dat het overal in verwerkt kan worden. Of het nu als bak product gebruikt wordt of als toevoeging in sausen, op pasta’s, in cake of salades, de smaak is uitstekend en zodoende voegt het dus iets toe aan de maaltijden. De bakblik kan ermee ingevet worden, maar het is ook te gebruiken in het deeg. In de pan heeft het snel de juiste bruiningsgraad en laat het aroma van de kruiden tot zijn volste recht komen.

Uiteraard willen wij niet teveel vet in onze voeding, maar geheel zonder vet kunnen wij ook niet. Als ik iets wil bakken of ergens vet aan toe wil passen, dan wil ik zeker weten, dat het iets toevoegt aan mijn maaltijden en het lichaam goed verzorgd.

Om producten goed te kunnen testen heb ik altijd testpersonen nodig. Mijn gasten voor die ik een maaltijd heb gemaakt met hulp van Becel keuken waren enthousiast. Dit is natuurlijk niet voldoende dus ik heb ook een paar blinde testen uitgevoerd.  De goede smaak en de smeuïgheid kwamen duidelijk naar voren, ook in de vegetarische groep. De maaltijden bestonden uit  een voorgerecht, de hoofdmaaltijd en een toetje, allemaal in de trend van makkelijk afvallen. De blinde testen via hapjes die later op de avond werden genuttigd. Behalve dat het nuttig was, hadden wij ook nog eens veel plezier bij deze testen. Afvallen kan dus ook gezellig zijn, zeker als het in groepen gebeurd.

Een normale portie van 10 mg bevat 65 kcal en er zitten meer als voldoende vitamine A, D en E in. Becel keuken is zuinig in gebruik en past mits in normale mate gebruikt in elke goede dieet.

Uiteraard zijn er meer goede vetten, zelf gebruik ik meestal olijfolie, maar voor al de toepassingen in de keuken waar olijfolie minder geschikt is gebruik ik heel graag Becel keuken. Becel heeft ook nog een variant met olijfolie, die zal ik dus ook gauw even testen. Helaas hoorde die niet bij het testpakket, dus die haal ik gewoon in de winkel. Ik ben nieuwsgierig en zal het hier laten weten wat ik ervan vond. Olijfolie is niet voor iedereen geschikt, het kan de darmwerking versnellen, maar dat meestal alleen voor beginners.

Categorieën:Ingrediënten

Getagd als:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.