Makkelijk afvallen

Levensstijl in Duitsland

Op dit moment heb ik het enorm druk met een groep mensen die ik help om de nieuwe levensstijl aan te nemen. Voor mij betekend begeleiding niet  even iets afraffelen, maar doorgaan tot er goede resultaten zijn.

Maar ik heb beloofd dat ik over mijn bevindingen in Duitsland zou vertellen en dat ga ik bij deze doen.

In Duitsland bij de groep waar ik logeerde, waren alle eetmomenten hetzelfde in calorieën-waarde. Vier maaltijden per dag en op die manier dat de eetmomenten waren opgebouwd, was er geen behoefde aan snakken. Op zich was daar ook geen tijd en aanleiding voor. Ontbijt, lunch, koffie met gebak en avondeten, dat was het en ik had niet een seconde behoefde om meer te eten en zeker geen zin in iets extra’s.

Niemand telde calorieën, niemand dacht er ook maar een seconde over na, dat wat ze aten teveel zou kunnen zijn. Dikke vette sausen, witte broodjes, taart met slagroom. Gezond is dat misschien niet op lange duur, maar niemand was dik, niemand had behoefde aan extra eten.

Ik houd het liever bij het Zelfslank Plan, want dat heb ik hetzelfde resultaat, dan heb ik ook geen behoefde aan snakken, maar leef ik wel gezond ook op hoge leeftijd, maar ik vond het wel bewonderenswaardig dat daar  iedereen zo gelukkig en tevreden was.

Wat mij vooral opviel, was dat ze de tijd namen om de tafel te dekken en dat als er vrienden langs kwamen, die mochten aanschuiven, maar zelf ook iets bij zich hadden. Iedereen at op dezelfde manier, het was een gemeenschap, er was samenhorigheid. Niet goed voor de bloeddruk, maar iedereen blaakten van gezondheid. Dit samen doen geeft hun kracht. Ook dat heb ik met het Zelfslank Plan. Deze dagen in Duitsland waren een bevestiging, dat ik het goed doe.

Al met al was het belangrijkste wat mij het meest opviel,  de vier vaste maaltijden, allemaal van de zelfde calorieën, geen behoefde aan snakken en de gezelligheid samen.

Categorieën:Makkelijk afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.